509 kaçak göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya: Göçmen Kaçakçılığı ve Düzensiz Göçle Mücadele Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya, dün yaptığı açıklamada göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçle mücadele operasyonları hakkında bilgiler verdi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz dönemde 432 bin 630 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Bu kontroller sonucunda 27’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 49 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 509 düzensiz göçmen yakalandı.

İki yıl önce başlatılan mobil göç araçlarıyla yapılan kimlik kontrollerinde, her 4 kişiden yaklaşık 3’ü düzensiz göçmen çıkıyordu. Ancak son verilere göre bu oran %1,8’e kadar düşmüş durumda. Artık her 100 kişiden sadece 2’si düzensiz göçmen olarak tespit ediliyor.

Ülkemiz artık düzensiz göç rotası olmaktan çıkmıştır ve bu sayede düzensiz göçle mücadelemiz daha etkili hale gelmiştir.

Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında, metruk yerlerden umuma açık eğlence mekânlarına, tır garajlarından terminallere kadar birçok noktada kontrol yapılmıştır.

Toplamda 432 bin 630 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlerde 28 bin 321 personel, 9 bin 19 ekip ve 5 bin 817 nokta görev almıştır. Bu denetimler sonucunda 4 bin 280 metruk bina, 7 bin 862 umuma açık yer, 441 terminal ve 5 bin 734 diğer mekân denetlenmiş ve tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerine başlanmıştır.

Related Posts

Romanya’daki seçim sonuçlarına itiraz etmişti: Anayasa Mahkemesi’nden Simion’a ret

Romanya Anayasa Mahkemesi, Rumenlerin Birleşmesi için İttifak (AUR) partisi lideri George Simion’un cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının iptal edilmesi talebiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

Gözler yarın Silivri’de: “Cin şişeden çıktı!”

30 Ekim 2024’te terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuklanmıştı. Yarın Silivri’de mahkemeye çıkacak Ahmet Özer, SÖZCÜ’ye konuştu. Esenyurt’un tutuklu Belediye Başkanı: “64 yaşındayım, ülkeme en üst düzeyde hizmetler ettim. Belediye başkanı olunca mı terör örgütü üyesi oldum? Artık cin şişeden çıktı, meydanlar doluyor” dedi.

Hindistan’da Türkiye boykotu: Diğer ülkelerdeki Türkiye boykotları ne kadar etkili olmuştu?

Hindistan’da Türkiye boykotu: Diğer ülkelerdeki Türkiye boykotları ne kadar etkili olmuştu?

Trump, hediye edilen Katar uçağına ilişkin soruya sinirlendi, muhabiri kovdu

Trump, hediye edilen Katar uçağına ilişkin soruya sinirlendi, muhabiri kovdu

Fransız solcu vekilden çağrı: İsrail’in büyükelçiliği kapatılsın

Fransa’da, İsral ordusunun Gazze’de diplomatların yer aldığı heyete ateş açmasına tepki gösteren Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Milletvekili Thomas Portes, İsrail’in Paris Büyükelçiliğinin kapatılması çağrısında bulundu. İsrail ordusu, bugün …

Meclis’te 3 RTÜK üyesi belirlendi

Meclis’te yapılan seçimde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine Hasan Davulcu, Tuncay Keser ve Ahmet Can Buğday seçildi.