509 kaçak göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya: Göçmen Kaçakçılığı ve Düzensiz Göçle Mücadele Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya, dün yaptığı açıklamada göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçle mücadele operasyonları hakkında bilgiler verdi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz dönemde 432 bin 630 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Bu kontroller sonucunda 27’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 49 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 509 düzensiz göçmen yakalandı.

İki yıl önce başlatılan mobil göç araçlarıyla yapılan kimlik kontrollerinde, her 4 kişiden yaklaşık 3’ü düzensiz göçmen çıkıyordu. Ancak son verilere göre bu oran %1,8’e kadar düşmüş durumda. Artık her 100 kişiden sadece 2’si düzensiz göçmen olarak tespit ediliyor.

Ülkemiz artık düzensiz göç rotası olmaktan çıkmıştır ve bu sayede düzensiz göçle mücadelemiz daha etkili hale gelmiştir.

Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında, metruk yerlerden umuma açık eğlence mekânlarına, tır garajlarından terminallere kadar birçok noktada kontrol yapılmıştır.

Toplamda 432 bin 630 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlerde 28 bin 321 personel, 9 bin 19 ekip ve 5 bin 817 nokta görev almıştır. Bu denetimler sonucunda 4 bin 280 metruk bina, 7 bin 862 umuma açık yer, 441 terminal ve 5 bin 734 diğer mekân denetlenmiş ve tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerine başlanmıştır.

Related Posts

Kurtlar Vadisi’nin ‘Abdülhey’i’ yangına müdahale ederken ortaya çıktı

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı ‘Abdülhey’ rolü ile tanınan oyuncu Kenan Çoban, bir evin bahçesinde çıkan yangının söndürülmesine destek verdi.

Emekli ve asgari ücretli boşuna beklemesin! Saraya yakın yandaş yazar Erdoğan’ın müjdesini açıkladı

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı ‘müjde’ açıklamasını duyurdu.

Gündüz vakti şoke eden çıplak kadın saldırısı: Üzerine oturdu, dakikalarca tartakladı

Edirne’de görenleri şaşkına çeviren olayda çıplak bir kadın, şehir merkezinde bir kadını yere yatırıp sürükledi. Çevredekiler müdahale ederken, cep telefonuna yansıyan görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

İBB’den skandal karar: CHP’li meclis üyelerinin kararıyla Arnavutköy’deki doğal göl “hafriyat döküm alanı” ilan edildi

İstanbul’un akciğerleri olarak kabul edilen kuzey bölgelerinden Arnavutköy, son günlerde tartışmalı bir kararla gündemde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla alınan kararla, ilçede bulunan doğal bir göl …