Fiat Doblo, yeniden Bursalı oluyor: Dev yatırım yapılacak!

Uzun yıllar Türkiye’den dünyaya satılan Fiat Doblo, Türkiye’ye yeniden geri dönüyor. Doblo, 2026’nın üçüncü çeyreğinde yeniden Bursa’da üretilecek.

Türkiye’nin hafif ticari araç alanında lider konumda bulunan modeli Fiat Doblo, Stellantis çatısı altındaki Opel, Citroën, Peugeot’un hafif ticarileriyle geri dönüyor.

Stellantis ve Tofaş, “K9” modelinin hafif ticari araç ve combi versiyonlarının çoklu enerji platformlarında üretimine yönelik, stratejik bir anlaşma imzaladı. Yeni üretim anlaşması, Tofaş’ın Stellantis Türkiye hisselerini devralma işlemine ilişkin Rekabet Kurumu’nun nisan ayında onay vermesinin ardından geldi.

256 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilecek K9 projesinin, demonte araçlar (CKD) dahil, yıllık 150 bin adetlik üretim kapasitesiyle, 2026 yılının üçüncü çeyreğinde üretime başlaması planlanıyor. Stellantis ve Tofaş’ın güçlerini bir araya getiren bu proje, sürdürülebilir büyüme ve hızlı dönüşüm yaşayan hafif ticari araç (LCV) segmentinin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir