Türkiye Sudan’da barış için girişimlerini sürdürüyor

Türkiye, Sudan’ın İstikrarı ve Barışı İçin Çaba Harcıyor

Türkiye, Sudan’ın birliği, toprak bütünlüğü, egemenliği ve istikrarına büyük önem veriyor. Sudan’da 20 aydır devam eden insani trajedi ve çatışmaların yol açtığı yıkım, Ankara’nın kardeş kanının dökülmemesi için barışçıl çözümlere odaklanmasını sağlıyor.

Türkiye, çatışmaların başlamasının ardından elçiliğini Hortum’dan Port Sudan’a taşımıştı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, 4 Ocak’ta Port Sudan’ı ziyaret etti. Duran, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah el-Burhan, Dışişleri Bakanı Ali Youssef Al Sharif ve Maliye ve Ekonomik Planlama Bakanı Cibril İbrahim ile bir araya geldi. Duran, ikili ilişkilerin yanı sıra Sudan’daki durumu, Türkiye’nin yardım ve katkılarını, teknik ve insani yardımları görüşmek için istişarelerde bulundu. Port Sudan ziyaretinde TİKA ofisinin kuruluşu ve Ziraat Katılım Bankası şubesinin açılması da gündemdeydi. / AYDIN HASAN – Ankara

Related Posts

Son dakika… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu: Hükümlüler için yeni düzenleme!

Son dakika haberi… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerindeki yeni döneme ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Tunç, tahliyeleri yaklaşan hükümlülere iş olanağı açılacağını, hükümlülerin ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde danışmanlık hizmeti alabileceğini belirtti. Tunç, hükümlülerin tahliyelerine bir ay kala İŞKUR iş ve meslek danışmanlarıyla bire bir görüşerek danışmanlık hizmeti alabileceklerini açıkladı.

Elon Musk neden uzaya taşınmak istediğini açıkladı

Elon Musk’tan çarpıcı bir açıklama geldi. Musk’a göre Mars, Dünya’daki “hayat sigortası” işlevi görecek bir yedek vatan.

Belçika’daki havaalanında bomba tehdidi paniği: Uçuşlar durduruldu

Belçika’nın Charleroi Havaalanı’na inen bir uçakta ‘bir bomba tehdidi’ alarmı verilmesi üzerine havaalanında uçuşların askıya alındığı ​​ve uyarının ardından uçağın etrafında güvenlik çemberi oluşturulduğu açıklandı.

Meteoroloji uyardı: Bu hafta hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre, Rusya’dan gelen serin hava dalgası yeni haftada Türkiye’yi etkisi altına alacak. Sıcaklıklar 7-8 derece birden düşerken, özellikle Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Anadolu’da gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

‘Yan bakma’ kavgasında ortalık karıştı

Bursa’da eğlence mekanında taraflar arasında ‘yan bakma’ bahanesiyle çıkan tekmeli- yumruklu kavga cep telefonuyla görüntülendi.

İran ile ABD arasında Umman’da yapılan dördüncü tur görüşmeler sona erdi

İran ile ABD arasında Umman’da yapılan dördüncü tur görüşmeler sona erdi