Sahafların Halil Abisi Resul Halil Bingöl Hayata Veda Etti

Sahaflık Camiası Büyük Ustasını Kaybetti

Uzun yıllar sahaflık mesleğine emek veren ve sektörde önemli bir yere sahip olan Resul Halil Bingöl, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İstanbul’daki evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 78 yaşında hayata veda eden Bingöl, sevenlerini derinden üzdü.

Bingöl’ün vefat haberini, yakın dostu ve meslektaşı Emin Nedret İşli sosyal medya hesabından duyurdu ve şu sözleri paylaştı:

“İstanbul sahaflarının usta ismi, dostumuz, arkadaşımız, büyük usta Sahaf Resul Halil Bingöl’ü kaybettik. Derin bir üzüntü içindeyiz. Bu kıymetli meslektaşımızı kaybetmenin acısını derinden hissediyoruz. Dualarımız onunla.”

Sahaflık Tutkusu Gençlik Yıllarında Başladı

Bingöl’ün sahaflık serüveni gençlik yıllarına dayanıyor. 1966 yılında Eyüpsultan’da, Şafak Sineması önünde çizgi roman takasları yaparak sahaflık mesleğine ilk adımlarını atmıştı.

Üniversite yıllarında ise Beyazıt Meydanı’nda hafta sonları tezgah açarak eski kitapları alıp satarak bu tutkusunu sürdürdü. Zamanla sahaflık mesleğine olan ilgisi artan Bingöl, sektörde saygın bir konuma ulaştı.

Büyük Ustayı Yetiştiren İsim

1980’lerde sahaflık camiasında saygın bir yere sahip olan ve ‘Sahafların Şeyhi’ olarak tanınan merhum Hacı Muzaffer Özak’tan icazet alan Bingöl, resmi olarak sahaflık mesleğine adım attı.

Aynı yıl Beyazıt Sahaflar Çarşısı’nda dükkan kiralayan Bingöl, Barış Sahaf adıyla faaliyet gösterdi ve Türkiye’nin önde gelen sahaflarından biri haline geldi. Daha sonra iş yerini Beyoğlu Aslıhan Pasajı’na taşıyan Bingöl, sektörde iz bırakan önemli isimlerden biri olarak anılmaya devam etti.

Related Posts

Tepkiler artınca açıkladılar: İşte sabit radar noktaları

Türkiye’nin Kurban Bayramı tatili başladı. Trafikteki yoğunluk artarken, Emniyet Genel Müdürlüğü, sabit radar ve elektronik denetleme sistemlerinin yerlerini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu denetimlerin bayram boyunca sıklaştırılacağını ve anında uygulanacağını belirtti. Radarlı ceza tuzağına vatandaşlar tepki göstermişti. Yapay zeka destekli radar uygulamasıyla vatandaşlara yazılan cezalar iktidar medyasını da.öfkelendirdi, “Radar cezasını vatandaş keserse!” yazısı dahi çıktı.

Bu araçlar bayramda Bozcaada’ya giriş yapamayacak

Bozcaada İlçe Trafik Komisyonu kararıyla Kurban Bayramı boyunca kamyon, TIR, iş makineleri ve büyük yolcu araçlarının adaya geçişi yasaklandı.

‘Gökçek neden yargılanmıyor’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Cumhurbaşkanı Adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Belediye başkanları vardı; İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Düzce. Bunları istifa ettirdin, ağlattın insanları. Bunlar ne zaman yargılanacak?” diye sordu.

İstanbul’da bayram yoğunluğu

Bayrampaşa, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’ndaki bayram hareketliliği gece boyunca sürdü. Köprülerde de Ankara istikametine yoğun trafik oluştu.

Trump’ın malikanesine tırmandı: Gece yarısı panik yarattı… ‘Torunuyla evlenmek istiyorum’

ABD’de yaşayan 23 yaşındaki Anthony Thomas Reyes, ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesinde paniğe neden oldu. Reyes, gizli servis ajanlarını atlatarak malikanenin duvarına tırmanırken yakalandı. Gözaltına alınan Reyes, Trump’ın torunu Kai ile evlenmek istediğini söyledi.

Elon Musk’tan Trump’a ağır eleştiri: ‘Bu yasa tasarısı iğrenç bir rezalet’

Elon Musk, sosyal medyada Trump destekli yasa tasarısını hedef aldı. “Gerçekten utanç verici” dediği tasarıyı, ülke ekonomisi için felaket olarak nitelendirdi.