Konya’da çöken binada arama kurtarma yapan ekip: Allah ülkemizi ve insanlarımızı her türlü afetlerden korusun

Zeki Dursun

Konya Selçuklu ilçesinde gerçekleşen bina çökmesi sonrasında, arama kurtarma ekipleri gece boyunca aralıksız çalışarak hayat kurtarmaya odaklandı. İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Derneği Başkanı Mustafa Ekrem Doğan, “Bu acı olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah, ülkemizi ve insanlarımızı her türlü afetlerden korusun” dedi.

Olayın ihbarı üzerine, AFAD, Konya Büyükşehir Belediyesi, itfaiye, emniyet, jandarma, 112, UMKE ve Kızılay gibi toplam 57 kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşundan 1568 personel ve 330 araç enkaz bölgesine yönlendirildi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Konya Derneği Arama Kurtarma Birimi, diğer kurumlarla koordineli bir şekilde gece boyunca özel ekipman ve personelle enkaz altındakilere ulaşmak için çalıştı.

“İhbar alır almaz yola çıktık”

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Konya Derneği Arama ve Kurtarma Birimi lideri Gökhan Oğuztürk, Konya AFAD’ın çağrısı üzerine saat 20.12’de harekete geçtiklerini belirtti.

Olay yerine yola çıkmanın ve ekipmanları hazırlamanın ardından 15 kişilik ekip ile gece boyu süren çalışmalara başladıklarını söyleyen Oğuztürk, o gece yaşananları şu şekilde ifade etti:

“Selçuklu ilçesindeki bina çökmesi ihbarı alındıktan hemen sonra saat 20.12’de harekete geçtik. Malzemelerin toplanmasının ardından 20.54’te yola çıktık. 21.08’de olay yerine vararak Konya AFAD ve itfaiye ekipleriyle koordineli bir şekilde enkazda çalışmalara başladık. Çalışmalarımız sırasında 1 kurtarma aracı ve 9 sivil araç ile farklı ekipmanlar kullandık. Arama kurtarma çalışmalarımız, gece ilerledikçe aralıksız olarak devam etti. Ancak, alt katların temizliği sırasında yoğun duman nedeniyle ilk ekip değişikliği 01.19’da yapıldı. Duman seviyesinin artması üzerine ikinci ekip beklemeye alındı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ekibimiz bölgeden 05.19’da ayrıldı. Bütün arkadaşlarıma gösterdikleri büyük özveri için teşekkür ederim.”

Arama kurtarma çalışmalarını gece boyunca takip eden İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Derneği Başkanı Mustafa Ekrem Doğan, “İMH Arama ve Kurtarma ekibimiz, yaklaşık bir buçuk yıl süren eğitimlerinin ardından bu zorlu süreçte büyük bir özveriyle çalıştı. Bu acı olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah, ülkemizi ve insanlarımızı afetlerden korumayı nasip etsin” şeklinde konuştu.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin 5 şüpheli adliyede

TIKLAYIN – Tanju Özcan’dan Kartalkaya yangını soruşturmasına tepki: Sorumluların ortaya çıkmaması için yürütülüyor!

İddia: Muharrem İnce, CHP’ye katılacak

TIKLAYIN – 78 kişinin öldüğü otelde mahsur kaldığı yangın anını kaydetmiş: Sanırım ölmek üzereyiz, hayat güzeldi…

TIKLAYIN – 78 kişinin öldüğü Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’ün ifadesi ortaya çıktı; tüm suçu personel ve danışmanlarda buldu!

TIKLAYIN – “İşkence” ve “kaçırma”dan şikâyet edilmişti: MHP Burdur İl Başkanı Mustafa Gün ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Ünlü’nün 14 yıla kadar hapsi isteniyor!

Related Posts

Alaca’da Trafik Denetiminde Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Çorum’un Alaca ilçesinde yapılan denetimlerde ruhsatsız tabanca ve mühimmat bulundu, 1 kişi gözaltına alındı.

Kayıtlara geçmiş en yıkıcı depremler: 9.5’lik felaket…

Rusya’nın kuzeydoğusunda meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki son deprem, tarihteki en yıkıcı sarsıntılardan bazılarını yeniden gündeme taşıdı. Japonya, Hawaii ve Alaska kıyılarına kadar ulaşan tsunami dalgalarına neden olan bu sarsıntı, Pasifik çevresindeki ülkelerde büyük bir alarma yol açtı. Uzmanlar, tsunami riskinin 24 saatten uzun sürebileceği uyarısında bulunuyor.

CHP’den orman yangınları içni öneri: MSB esas çözüm ortağı olarak afetlere müdahaleye dahil edilsin

CHP’den orman yangınları içni öneri: MSB esas çözüm ortağı olarak afetlere müdahaleye dahil edilsin

Unesco miras listesindeki 700 yıllık tarihi köye düzen geliyor

Büyük bir kısmı 2010 yılından itibaren restore edilen Cumalıkızık, 2014 yılında Unesco Dünya Miras listesine girdi. Bazı ev sahipleri evlerini restore ettirmedi. Belediye evleri restore edilmeyen bölge sakinlerine yöresel ürünler ve el işi satmak …

CHP’den sandık hamlesi: Özgür Özel yerinde inceledi

Cumhuriyet Halk Partisi, 185 bin sandık sorumlusuna ulaşmak için “tarihinin en büyük sandık örgütlenmesi” olarak tanımlanan çalışmalara başladı. Özgür Özel, çağrı merkezi gönüllülerinin çalışmalarını yerinde inceledi.

Galatasaray, Victor Osimhen’e kavuşuyor: Yıldız golcü sosyal medyadan paylaştı

Galatasaray’ın Napoli’den transfer ettiği Victor Osimhen için bekleyiş sona eriyor. Nijeryalı golcünün bugün İstanbul’da olması bekleniyor. Osimhen’in yaptığı paylaşımlar Galatasaraylı taraftarları heyecanlandırdı.