Ticaret Bakanlığı’ndan kafe ve restoranlarda “Harcama limiti” denetimi

İstanbul’da Kafe ve Restoranlarda Harcama Limiti Denetimi Yapıldı

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada dolaşan “harcama alt limiti” ve “düzenli aralıklarla sipariş zorunluluğu” iddialarını değerlendirerek, İstanbul’daki kafe ve restoranlarda denetim başlattı. İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, bugün şehrin 30 farklı ilçesinde kafe ve restoranları denetledi.

Bakanlık, özellikle üniversitelerin etrafındaki kafe ve restoranlarda yapıldığı iddia edilen “harcama alt limiti” ve “düzenli aralıklarla sipariş verme zorunluluğu” uygulamalarını ihbar aldı ve hemen denetimlere başladı. İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü tarafından 30 ilçede toplam 48 ekip ile denetimler gerçekleştirildi.

Fatih’te yapılan denetimlerde, mevzuatlara uymayan işletmelere cezalar kesildi. Denetim ekipleri, vatandaşları da bu tür uygulamalarla karşılaştıklarında CİMER’e şikayette bulunmaları konusunda uyardı.

“Sık Karşılaştığım Bir Durum”

Bir kafede oturan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Dilek Aydın, bazı işletmelerin priz kullanımı için bile ücret talep ettiğini belirterek, “İstanbul Üniversitesi öğrencisiyim ve burada çok zaman geçiriyorum. Bu tür mekanlara birkaç kez rastladım. Maddi sıkıntılar yaşayan bir öğrenci olarak tercih etmem doğrusu. Garsonlar sürekli gelip gidiyor, birinin sürekli başınızda beklediğini hissediyorsunuz. İstemeden de sipariş vermek zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Bazı yerlerde masa ücreti alınıyor ve direkt olarak belirli bir harcama limiti belirleniyor. Oturduğunuz süre veya priz kullanımı bile ücretli olabiliyor. İnsanlar genellikle 300 TL’yi aşmaları bekleniyor. Bu durumla sık sık karşılaşıyorum” dedi.

“Kural Koymuyoruz”

Üniversite ve lise yakınında bulunan bir kafe işletmecisi olan Halit Talha Has, öğrencilerin ekonomik durumlarını göz önünde bulundurduklarını belirterek, “Mekanımızda, otururken belirli bir harcama limiti yok. Öğrencilere sadece rahat edebilecekleri bir ortam sunmaya çalışıyoruz. Önceliğimiz öğrencilerin rahatlığı çünkü ekonomik durumları genellikle kısıtlı. Onların önce rahat etmelerini sağlamak istiyoruz, sonra harcayabilecekleri kadar harcayabilirler. Bu yüzden kısıtlamalara gitmiyoruz ya da belirli kurallar koymuyoruz” dedi. (DHA)


Anadolu İnsanının Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Tanıştığı Bale Nedir?



Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Kartalkaya’daki yangın faciasında otel sahibi ve müdürden skandal talimat: Çalışana, “Kimseye haber vermeyin, kendi aramızda söndürürüz” demiş!

TIKLAYIN – İmamoğlu, ‘Akın Gürlek’ ve ‘bilirkişi’ soruşturmalarında ifade verecek

TIKLAYIN – Ayşe Barım’a Gezi soruşturması: Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu’nun ifadeleri ortaya çıktı

TIKLAYIN – Özel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının ön seçimle belirleneceğini duyurdu: Partiye üye olan 1,6 milyon kişi seçecek!

TIKLAYIN – AKP kabinesinin ilk kadın bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP’ye katıldı; “LGBT hastalıktır” sözleri tekrar gündemde

Related Posts

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

İBB’den skandal karar: CHP’li meclis üyelerinin kararıyla Arnavutköy’deki doğal göl “hafriyat döküm alanı” ilan edildi

İstanbul’un akciğerleri olarak kabul edilen kuzey bölgelerinden Arnavutköy, son günlerde tartışmalı bir kararla gündemde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla alınan kararla, ilçede bulunan doğal bir göl …

Bahçeli’nin ardından Erdoğan’dan da “İmamoğlu davası TRT’de yayınlansın” talebine yeşil ışık!

Bahçeli’nin ardından Erdoğan’dan da “İmamoğlu davası TRT’de yayınlansın” talebine yeşil ışık!

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.

Son dakika… Erdoğan’dan ‘süreç’ mesajı: ‘Önümüzdeki günlerde olumlu haberler alacağız’

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İtalya’da yangın yerleşim yerlerine yaklaştı: Sardinya Adası’nda tahliye

İtalya’nın Sardinya Adası’nın kuzeyinde çıkan yangın sonucu 20 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.