“CHP’nin kurultay başvurusu iptal edilecek” iddialarına YSK’dan açıklama

YSK: Kongre İptal Kararı Yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yapılan açıklamada, gündemlerinde böyle bir başvurunun olmadığını belirtirken, “Sosyal medyada dolaşıma sokulan iddialar tamamen asılsızdır. YSK’nın herhangi bir partinin kongresini iptal kararı olmadığı gibi böyle bir başvuru da bulunmamaktadır. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’na ait resmi internet sitesi dışında herhangi bir sosyal medya hesabı kesinlikle bulunmamaktadır. Konu ile alakalı yasal süreç başlatılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

MHP’den CHP Kurultayına Tepki

CHP’nin 6 Nisan’da yapmayı planladığı olağanüstü kurultay toplama kararıyla ilgili MHP’den de açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, önceki kurultayla ilgili yapılan soruşturmayı hatırlatarak, “Kayyum şartları oluşursa, genel başkan partiyi kurultaya götüremez” iddiasında bulundu.

Yıldız’ın bu açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise şu yanıtı verdi: “Seçim hukuku kesin sürelerle sınırlıdır. Mevcut yasalar uygulandığında kurultayın iptal olması olanaksız olduğu gibi, Genel Başkanlık yetkilerinin geriye dönük olarak yok sayılması da imkansızdır.”

Related Posts

Dünyanın en çok izlenen yayıncısı, Galata Kulesi’nde İngilizce bilen memur bulamadı

42 milyon abonesi ile dünyanın en çok izlenen YouTube yayıncılarından biri olan IShowSpeed, bugün Türkiye’den canlı yayınlar açmaya başladı. Taksim’de turistik bölgeleri gezen ünlü yayıncı, Galata Kulesi’nin tarihini öğrenmek istedi ancak İngilizce bilen görevli bulamadı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Kurtlar Vadisi’nin ‘Abdülhey’i’ yangına müdahale ederken ortaya çıktı

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı ‘Abdülhey’ rolü ile tanınan oyuncu Kenan Çoban, bir evin bahçesinde çıkan yangının söndürülmesine destek verdi.

Emekli ve asgari ücretli boşuna beklemesin! Saraya yakın yandaş yazar Erdoğan’ın müjdesini açıkladı

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı ‘müjde’ açıklamasını duyurdu.

Gündüz vakti şoke eden çıplak kadın saldırısı: Üzerine oturdu, dakikalarca tartakladı

Edirne’de görenleri şaşkına çeviren olayda çıplak bir kadın, şehir merkezinde bir kadını yere yatırıp sürükledi. Çevredekiler müdahale ederken, cep telefonuna yansıyan görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.