Bloomberg: Ukrayna, Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybedebilir

ABD’li Yetkililer: Ukrayna, Kursk’ta Toprak Kaybedebilir

Rusya-Ukrayna savaşı 3 yıldan fazla bir süredir devam ederken, ABD basınına bilgi veren ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesinde ilerlemeye başladığını ve bu bölgedeki toprakların tamamını kaybedebileceğini belirtiyor.

Bloomberg’e konuşan ismi açıklanmayan ABD’li yetkililere göre, Ukrayna’nın Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybetme ihtimali var. Rusya’nın karşı saldırısı sonucunda Ukrayna’nın Kursk’ta ilerlediği toprakların yaklaşık yarısını kaybettiği belirtilen haberde, ABD’li yetkililerin öngörülerine yer veriliyor. Beklenti, Ukrayna’nın ilkbahara kadar geri kalan toprakları da kaybedebileceği yönünde ve bu durumun Ukrayna’nın Rusya ile olası ateşkes müzakerelerinde önemli bir kozunu kaybetmesine neden olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesinde Rusya tarafında savaştığı iddialarına da haberde yer veriliyor.

ABD’Lİ YETKİLİLERİN UMUDU ‘GERİ ÇEKİLME’

ABD’li yetkililere göre, eğer Moskova Ukrayna’yı Kursk’tan çıkarmak için ocak ayında bir saldırı başlatırsa, Ukrayna Kursk’ta elinde bulundurduğu toprakları sadece ilkbahara kadar tutabilir ve sonrasında ya kuşatılabilir ya da geri çekilmeye zorlanabilir. Kimliklerini gizli tutarak konuşan ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın Kursk’taki topraklarda beklenenden daha uzun süre direndiğini ve bunun kısmen ABD’nin Kiev’e uzun menzilli füze kullanma izni vermesiyle sağlandığını belirtiyor.

Bir başka ABD’li yetkili ise Ukrayna’nın Kursk’taki amaçlarının toprakları elinde tutmaktan ziyade Rusya’yı zayıflatmak olduğunu iddia ediyor. Bu doğrultuda, olası bir geri çekilmenin ‘taktik bir başarı’ olarak değerlendirilebileceği öne sürülüyor. Bloomberg’e konuşan yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in çok fazla kayıp vermemek adına erken bir geri çekilme emri vereceğini umduklarını ifade ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Isparta’da da orman yangın çıktı!

Manisa, İzmir ve Hatay’ın ardından Isparta’da da orman yangını çıktı.

O ülkede kadınlar da zorunlu askerlik yapacak

Danimarka, ordusunu güçlendirmek amacıyla kadınları da zorunlu askerlik kapsamına alıyor. 11 Haziran’da Danimarka Parlamentosu’nda kabul edilen yasa bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Temmuz 2025’ten itibaren 18 yaşına basan tüm kadınlar …

‘Ormanlarımız yanıyor asker kışlada bekliyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili kullanılmalı. Yaşananlar kaza değil, önlenebilir bir kurumsal ihmaldir. THK’ya ait uçaklar modernize edilerek yeniden devreye alınmalı” dedi.

DEM Parti’den PKK’nın silah bırakmasına ilişkin açıklama: Önümüzdeki hafta olma olasılığı var gibi gözüküyor

DEM Parti’den PKK’nın silah bırakmasına ilişkin açıklama: Önümüzdeki hafta olma olasılığı var gibi gözüküyor

Ahmet Hakan’dan Kılıçdaroğlu yorumu: Daha düne kadar genel başkanınız olan adamı, onursuzca partiden mi şutlayacaksınız?

Ahmet Hakan, CHP’de yaşanan kurultay krizi ve Kılıçdaroğlu tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Hakan “Daha düne kadar genel başkanınız olan adamı, onursuzca partiden mi şutlayacaksınız?” dedi.

İzmir’de düğüne baskın

İzmir’de bir düğüne düzenlenen baskın sonucu ruhsatsız tabanca ve tüfeklerle yakalanan 4 şüpheli yakayı ele verdi.