Araç sahipleri dikkat: Resmi Gazete’de yayınlandı, o süre uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yeni Nesil Akaryakıt Pompa Ödeme Sistemine Geçiş İçin Tarih Verdi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), akaryakıt istasyonlarında yapılan akaryakıt satışlarında plaka bilgilerinin otomatik olarak gönderilmesini sağlayan UTTS uygulamasının geliştirildiğini duyurdu. 5 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Tebliğ ile belirlenen düzenlemelere göre, vergi mükelleflerinin taşıtlarında bu sistemi kullanmaları gerekmektedir.

Yeni Tarihler Belirlendi

Vergi mükelleflerinin, taşıtlarına Taşıt Tanıma Birimi (TTB) ve Taşıt Tanıma Okuyucu Cihazı (TTO) gibi donanımların takılması için 1 Mayıs tarihine kadar süreleri bulunmaktaydı. Ancak, bazı mükelleflerin işlemlerini tamamlayamamış olmaları nedeniyle ek süreler verildi.

UTTS uygulamasına ilişkin gerekli donanımların takılması için 31 Ocak tarihine kadar başvuruların yapılması gerekiyor. Bu süre, eksik işlemleri tamamlamak isteyen mükellefler için 2 Haziran’a kadar uzatıldı.

Yeni Uzatılan Tarihler

Akaryakıt istasyonu işleten mükellefler için TTO ve TİM donanımlarının takılması için belirlenen tarih 2 Haziran olarak güncellendi. Taşıt sahipleri ise TTB donanımını taşıtlarına takmak için süreleri 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

GİB açıklamasında, akaryakıt istasyonu işleten mükelleflerin belirlenen tarihler içerisinde gerekli başvuruları yaparak UTTS sistemiyle uyumlu hale gelmeleri gerektiği belirtildi. Taşıt sahiplerinin ise taşıtlarına TTB takarak kullanmaya başlamaları için sürelerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Related Posts

ASELSAN’ın ilk çeyrek cirosu 22.8 milyar lira oldu

ASELSAN’ın cirosu yılın ilk çeyreğinde 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 22.8 milyar liraya yükseldi.

Önce siyasi riskleri ortadan kaldırın

İktisatçı Mahfi Eğilmez “Türkiye, yatırım ortamını mutlaka iyileştirmek ve istihdamı yükseltmek zorunda. Bunun da yolu riskleri düşürmekten geçiyor. Sosyal ve siyasal riskler
yükseldikçe yatırım ortamı zayıflıyor, yatırımlar azalıyor, yatırımlar azaldıkça yeni iş yaratma imkanı kalmıyor” dedi.

Yumurtada ihracat süreçleri ve fon kesintisi kararları fiyatları aşağı çekti

Kuş gribi, ihracat süreçleri ve Ramazan ayında talebin artmasıyla bir dönem rekor seviyelere çıkan yumurta fiyatları, alınan kararların etkisiyle düştü.

Enerji ithalatı mart ayında arttı

Türkiye’nin mart ayındaki enerji ithalatı yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Güneydoğu’nun kuru meyve ihracatı yüzde 4 arttı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden yılın ilk çeyreğinde 99 milyon 908 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi.

Halkın tepki gösterdiği Muğla’da maden sahası ihale edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı MAPEG, Muğla’da yer alan II-B grubu küçük alan maden sahasını, çevresindeki ruhsat sahipleri arasında ihaleye çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir