Özgür Özel’e yumruklu saldırı… Adalet Bakanı Tunç’tan ‘şartlı tahliye’ tepkilerine yanıt: ‘Eski mevzuata göre tahliye oldu…’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKM’de Yumruklu Saldırıya Uğradı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen anma töreninin ardından yumruklu saldırıya maruz kaldı.

Saldırının failinin Selçuk Tengioğlu olduğu tespit edildi ve Tengioğlu’nun 2004 yılında Hatay’da iki çocuğu öldürdüğü ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tengioğlu’nun 2004 yılında B.T. ve M.T. isimli çocuklarını öldürdüğü ve iki çocuğunu yaraladığı belirtildi.

Tengioğlu’nun “hırsızlık” ve “tehdit” suçlarından kaydı olduğu belirtilen açıklamada, müebbet hapis cezası alan ve 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılan saldırganın geçmişi ortaya konuldu.

Bakan Tunç’tan Açıklama Geldi

Son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “şartlı tahliye” eleştirilerine yanıt verdi.

Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıya ilişkin olarak, eski mevzuata göre cezaevinden tahliye edilen saldırgan hakkında bilgi verdi.

“Eski Mevzuata Göre…”

Bakan Tunç’un açıklaması şu şekilde:

“CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal adli soruşturma başlatıldı ve şüpheli şahıs gözaltına alındı. Soruşturma titizlikle yürütülüyor.

İlgili şahsın, 2004 yılında kasten iki çocuğunu öldürme ve yaralama suçlarından cezalandırıldığı bilinmekte. 2005 yılında yapılan yasal değişiklikler göz önünde bulundurularak şartlı tahliye edilmiştir.

Eski mevzuata göre ceza alan saldırgan, günümüz mevzuatına göre daha uzun süre cezaevinde kalacak durumda olacaktı. Bu nedenle, infaz süreci ve yasal düzenlemeler hakkında eksik bilgiyle yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Related Posts

İstanbul’da kan donduran olay: Poşete koyup çöpe attı

Şişli’de, H.B. isimli kadın, beyaz bir poşete koyduğu 3 günlük bebeğini çöp konteynerine attı.

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.

Trump’ın bebeği yasa tasarısını kendi partisi engelledi: ABD Başkanı zehir kustu

Donald Trump’ın baskısıyla yeniden oylamaya sunulan 4.5 trilyon dolarlık vergi indirimi ve harcama paketi, Cumhuriyetçilerin ilk başta engel olduğu krize rağmen Meclis’ten geçti. Trump’ın sosyal medya öfkesinin gölgesinde geçen gecede, partisini ikna eden telefon trafiği sonucu tasarı ilerledi.

Bodrum’da göçmen ticareti yapan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis cezası verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden lastik botlarla göçmenlere 4500-4800 Euro arasında 14 mil uzaklıktaki Leros adasına geçiren ve son işinde yakalanan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis 350 bin Euro cezası verildi.

Türkiye’de ‘şap’ alarmı! Kırmızı ette tehlike var mı? Bakan açıkladı

Türkiye’de şap hastalığına karşı alaram durumuna geçilirken, tüm ülkede hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verilmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, şap hastalığının insanlara bulaşan bir hastalık olmadığı kaydedildi.

Trump ve Musk’ın kavgasında ikinci turu da Trump kazandı

Trump ile Musk arasındaki sosyal medya düellosunda ikinci raundu da ABD Başkanı kazandı. Devlet desteğini kesme tehdidi karşısında sessizliğini bozan Elon Musk, Trump’a övgü dolu sözlerle geri adım attı.