Çiftleşmeden çoğalıp 400 gün aç yaşıyorlar: Şehirleri ele geçiriyorlar

Büyük Şehirler Akrepler İçin Ekolojik Birer Cennet Haline Geliyor

Frontiers in Public Health dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, özellikle büyük şehirlerin, akreplerin yaşaması için uygun koşullar sağladığına dikkat çekiliyor. Sao Paulo Devlet Üniversitesi’nden araştırma lideri Dr. Manuela Berto Pucca, şehirlerin akrepler için adeta ekolojik birer cennet olduğunu belirtti:

“Kentler akreplerin ihtiyaç duyduğu; sıcaklık, sığınacak yerler gibi her şeye sahip. Besin kaynağı olan hamam böcekleri de çokça var ve doğal avcıları da yok…”

Kanalizasyon sistemleri, çöplerle dolu sokaklar ve düzensiz yapılaşma, akreplerin şehir merkezlerine yerleşmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca bazı türlerin hiç çiftleşmeden çoğalabildiği ve 400 güne kadar besinsiz hayatta kalabildiği de belirtiliyor. Bu durum da kontrol altına alınmalarını zorlaştırıyor.

Related Posts

ABD’li Senatör Sanders: “Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus”

ABD’li Senatör Sanders: “Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus”

MHP’den Amedspor’a teklif: ‘Son maçınıza böyle çıkmanızı bekliyoruz’

Amedspor’un Ankaragücü ile oynayacağı maç öncesi sosyal medyadan paylaşılan görselde Ankara Kalesi’nde Türk bayrağına yer verilmemesi tepkilere neden olmuştu. Tartışmalara MHP cephesi de katılırken bir de çağrıda bulundular.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu bağışlıyor!

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı. Gates, Associated Press’e (AP) verdiği röportajda, Gates Vakfı’na …

Erdoğan gerçeği bu kez AKP’li vekillerden dinledi: ‘Türkiye pahalılıktan dolayı dezavantajlı ülke haline geldi’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li milletvekilleriyle buluştuğu kahvaltı programında, Türkiye’nin pahalılık nedeniyle turizmde dezavantajlı ülke haline geldiğine dikkat çekildi.

Bir mülakat skandalı da İl Özel İdaresi’nde! İşe AKP’lilerin eşi, oğlu, yeğeni alındı…

Karaman’da İl Özel İdare’nin 29 kişilik daimi işçi alımına bin 800 kişi başvurdu. İşe AKP’lilerin eşi, oğlu, yeğeni alındı.

İsrail basını: Trump Netanyahu ile teması kesti ‘Kimse beni enayi gibi gösteremez’

İsrail Ordu Radyosu muhabiri Yanir Cozin, ABD Başkanı Donald Trump’ın manipüle edildiğine dair şüpheler nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla teması kesmeye karar verdiğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir