‘ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum’ demişti: Muharrem İnce CHP’ye katılıyor

Muharrem İnce, CHP’ye Geri Dönüyor

Muharrem İnce, 8 Şubat 2021 tarihinde düzenlediği basın toplantısında, “Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atmıştır. Atatürk’ün partisi kalmamıştır. ABD’den demokrasi dilenenlerle, ‘Ne işimiz var Libya’da?’ diyenlerle yolumu ayırıyorum” şeklinde açıklamalarda bulunarak partisinden istifa etmişti.

İnce daha sonra Memleket Partisi’ni kurmuş ve cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği seçimler öncesinde kaset kumpasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Muharrem İnce’nin CHP’ye Geri Döneceği İddiaları

Nefes gazetesinde yer alan habere göre;
İnce’nin tekrar CHP’ye katılacağı iddia ediliyor.

Haftaya yapılacak törenle İnce’ye rozet takılacağı ve Memleket Partisi yöneticilerinin de CHP üyesi olacakları belirtiliyor.

‘Demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum’ demişti: Özgür Özel’in Batı’ya Sitemi

İnce’nin istifa açıklamasında kullandığı “ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum” sözleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Batı’ya yönelik tepkilerini akıllara getirdi.

CHP lideri Özgür Özel, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye verdiği röportajda, İngiltere’nin Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına sessiz kalması ve protestolara destek vermemesi nedeniyle eleştirilmişti.

“Başbakan Starmer’ın bu konuda sessiz kalmasını anlayamıyoruz. Terk edilmiş hissediyoruz.”
diyen Özel, “İstanbul Belediye Başkanı’nı tutuklayıp hapsetmelerine İngiltere sessiz kalıyor. Bu nasıl dostluk, bu nasıl kardeş parti? Gerçekten çok kırgınız.” ifadelerini kullanmıştı.

Özel benzer şekilde Amerikan basınına da benzer açıklamalar yaparak yardım istemişti.

Related Posts

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Abdullah Gül, İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya geldi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, İngiltere’de Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin 40. kuruluş yıldönümü kutlamalarında İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya geldi.

Kastamonu’da Zincirleme Kaza: 5 Yaralı

Kastamonu’da 3 otomobilin karıştığı kazada 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Mardin’de Miras İçin Bombalı Cinayet Girişimi

Mardin’de miras kavgası yüzünden babasını bombayla öldürmeye teşebbüs eden 4 sanığa 29 yıl hapis isteniyor.

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.

Diyarbakır’da Dolandırıcılık Operasyonu

Depremler sonrası hasarlı araçlara usulsüz ‘change’ işlemi yaparak dolandırıcılık yapan 10 sanık hakkında 225 yıla kadar hapis cezası istendi.