AKP’lilerin ‘Ağabey’ dediği eski vekil vefat etti

Ankara’da Eski AKP Milletvekili Ahmet İyimaya’nın Vefatı

Ankara’da uzun yıllar siyasette aktif rol alan eski AK Parti Milletvekili Ahmet İyimaya, vefat etti.

İyimaya’nın cenazesi, yarın ikindi namazının ardından Kocatepe Camisi’nde kılınacak namazın sonrasında Gölbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

Amasya’da 22 Kasım 1950 tarihinde doğan Ahmet İyimaya, eğitimini birincilikle tamamlayarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Evli ve üç çocuk babası olan İyimaya, siyasi kariyerine Doğru Yol Partisi’nde başladı ve daha sonra AK Parti’ye geçti.

İyimaya, siyasi yaşamında 20 ve 21. dönemlerde Amasya’dan, 23, 24, 25 ve 26. dönemlerde ise Ankara’dan milletvekili olarak görev yaptı. Aynı zamanda 23 ve 24. dönemlerde Adalet Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen İyimaya, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olarak da aktif rol aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, merhum eski AK Parti Milletvekili Ahmet İyimaya için Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm parti teşkilatına başsağlığı diledi. Erdoğan, Ahmet İyimaya’nın uzun yıllar hizmetlerde bulunduğunu ve ülkeye değerli katkılar sağladığını vurguladı.

Related Posts

Merkez Av Komisyonu, 2025-2026 dönemi için avlanma bölgelerini ve türleri belirledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonunun 2025-2026 dönemine ilişkin kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gazze’yi işgal planı ortalığı karıştırdı! İsrail kabinesi birbirine girdi

İsrail kabinesinde Gazze’nin kuzeyinin işgali için büyük tartışma çıktı. Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi planı sebebiyle çok sert tartıştı.

İsrail ‘operasyonel kazalarda’ 72 askerin öldüğünü duyurdu

Soykırım İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde kara saldırılarının başlatıldığı 27 Ekim 2023’ten bu yana 31’i “dost ateşi”yle olmak üzere “operasyonel kazalarda” toplam 72 askerin öldüğünü açıkladı.

İstanbul’da kan donduran olay: Poşete koyup çöpe attı

Şişli’de, H.B. isimli kadın, beyaz bir poşete koyduğu 3 günlük bebeğini çöp konteynerine attı.

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.

Trump’ın bebeği yasa tasarısını kendi partisi engelledi: ABD Başkanı zehir kustu

Donald Trump’ın baskısıyla yeniden oylamaya sunulan 4.5 trilyon dolarlık vergi indirimi ve harcama paketi, Cumhuriyetçilerin ilk başta engel olduğu krize rağmen Meclis’ten geçti. Trump’ın sosyal medya öfkesinin gölgesinde geçen gecede, partisini ikna eden telefon trafiği sonucu tasarı ilerledi.