AKP’lilerin saldırdığı vatandaşlar: Bizi linç edeceklerdi, ellerinden zor kurtulduk

Şahintepe Halkı, Başakşehir Belediyesi’ne Karşı İsyanda

Başakşehir Belediyesi’ne arsa alım-satım yetkisi tanıyan önerinin kabul edildiği Meclis Oturumu, Şahintepe halkının protestosuyla sona erdi. AKP’li Belediye’nin yetkilerini genişleten düzenlemeye karşı çıkan Şahintepeliler, Belediye yetkililerine tepkilerini dile getirdi.

Meclis toplantısında AKP’li yetkililere isyan eden Şahintepe halkı, düzenlemeye karşı çıkarak sorular yöneltti. Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, vatandaşlara karşı sert davranışlarda bulunarak dosya ile saldırdı. Bu anlar bir vatandaş tarafından kaydedilirken, bir başka vatandaşı da görüntü almasını engellemek için merdivenlerden itti.

Ahmet Melik’e Yazı İşleri Müdürü ve diğer meclis üyeleri de eşlik etti. Meclis’e gelen Şahintepe halkına karşı şiddet uygulayan yetkililer, tepkilere neden oldu.

“71 Yaşımdayım, Bana Denk Gelse Herhalde Ölürdüm”

Şiddet olaylarına tanık olan 71 yaşındaki Hasan Tekcanlı, yaşadıklarını anlatarak, “Burayı elimizden almaya çalışıyorlar. Kendimizi savunmak için Meclis’e katıldık. Halka danışmadan karar alıyorlar, buna tepki gösterdik. Öfkelenip saldırdılar. Kadınlar sayesinde daha fazla zarar görmedik. Ben bu yaşta kendimi savunamazken, bir darbe alırsam ölürüm” dedi.

“Ellerinden Zor Kurtulduk”

Şiddet olaylarına tanıklık eden 60 yaşındaki Fahrettin Kılıç da Meclis’te yaşananları anlatarak, “Tepki gösterince küfrettiler, darp etmeye kalkıştılar, linç etmeye çalıştılar. Bir arkadaşımıza yumruk attılar. Kadınlar olmasaydı elimizden kötü bir durumla kurtulamazdık. Görüntüler ortada” dedi.

“Kafama Kalem Fırlattılar”

Bir diğer mağdur, kafasına kalem fırlatılarak saldırıya uğradığını belirterek, “Yolsuzluklarına karşı çıktığımız için bize saldırdılar” dedi. Şiddeti önlemeye çalışan kadınlardan Sabite Yüce, “Özür dilemeli ve istifa etmeliler. Bütün Şahintepe halkını temsil eden dosyayı başımıza fırlattılar. Evlerimizi elimizden alıyorlar, bu nasıl cesaret?” diye tepki gösterdi.

Related Posts

Prof. Dr. Görür’den ‘stres alanındaki değişim’e vurgu yaptı, ‘Endişe verici’ dedi.

Bingöl’de meydana gelen 4,4’lük depremin ardından açıklamada bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Konum itibariyle endişe verici” değerlendirmesinde bulundu. Görür, depremin çevre faylar üzerindeki stres alanının değişimini etkileyebileceğini de sözlerine ekledi.

İktidar medyasının Bakan Şimşek’le kavgası sürüyor

İktidar medyası Yeni Şafak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını manşetten hedef almaya devam ediyor.

Fransa’da pek çok açık alanda sigara içmek yasaklanıyor

Fransa’da pek çok açık alanda sigara içmek yasaklanıyor

Yaya geçidinde araç yayaya çarptı: Kaza anı kamerada

Zonguldak’ta yaya geçidinde otomobilin çarptığı 1 kişi yaralandı.

CHP’li Sarıbal’dan Kuraklık ve Sulama Krizi Uyarısı

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuraklık tehdidi ve tarımsal sulama krizine dair yaptığı açıklamada, hükümeti plansızlıkla suçladı. Tarımda halen salma sulama yönteminin yaygın olduğunu belirten Sarıbal, çiftçinin kuru tarıma yönlendirilmesine rağmen gelir kaybı desteği ve alternatif ürün planlaması yapılmadığını vurguladı.

İsrail, İHH’nin aracını hedef aldı: 5 kişi öldü

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in saldırıları sonucu Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Gazze’de yürüttükleri projede çalışan 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de ağır yaralandığını bildirdi. İHH’nın sosyal …