Anne adayları dikkat! ‘Basit bir enfeksiyon’ demeyin, erken doğum riski var

Hamilelikte Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları

Hamilelik sürecinde bağışıklık sistemi, anne adayının ve bebeğin sağlığı için son derece önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları çok önemlidir.

1-Beslenme Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin

Hamilelikte omega-3 yağ asitleri, C vitamini, probiyotikler, protein, demir ve çinko gibi besinleri tüketmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Balık, ceviz, limon, sivri biber, yoğurt, kefir, turşu, yumurta, tavuk, kırmızı et, baklagiller, kuruyemişler, ıspanak ve mercimek gibi besinleri sofranızda mutlaka bulundurun.

2-Bol Sıvı Tüketin

Her gün en az 2 litre su içmeye özen gösterin. Yeterli su tüketmek, idrar yolu enfeksiyonlarından kabızlık ve ödeme kadar birçok sorunu önleyecektir. Ayrıca vücudunuzu enfeksiyonlara karşı dirençli hale getirmenize yardımcı olacaktır.

3-El Hijyenine Özen Gösterin

Hijyen kurallarına dikkat ederek, ellerinizi sık sık yıkayın ve dezenfekte edin. Özellikle kamuya açık alanlarda bulunduktan sonra ellerinizi temizleyin. Hijyenik olmayan ortamlarda bulunmamaya özen gösterin.

4-Yeterli ve Kaliteli Uyuyun

Her akşam aynı saatte yatağa yatıp, her sabah aynı saatte uyanmaya özen gösterin. Dengeli bir uyku, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olacaktır.

5-Kalabalık Ortamlardan Kaçının

Özellikle grip veya soğuk algınlığı belirtileri olan kişilerle teması minimumda tutun. Toplu taşıma araçlarını kullanırken ve kalabalık ortamlarda bulunurken sağlık kurallarına uyun ve maske takmayı ihmal etmeyin.

6-Hasta Kişilerle Temastan Kaçının

Hasta kişilerle temas etmekten kaçının ve mümkünse hasta olan kişilerden uzak durun. Eğer bir arada bulunmanız gerekiyorsa, maske takarak ve hijyen kurallarına dikkat ederek enfeksiyon riskini en aza indirin.

7-Maske Takmayı İhmal Etmeyin

Kalabalık alanlarda bulunmanız gerekiyorsa mutlaka maske takın. Maske takmak, solunum yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korunmanıza yardımcı olacaktır.

Related Posts

Görme kaybının sessiz nedeni: Bu belirti körlüğe yol açabilir

Ağrısız başlıyor, sessizce ilerliyor ve sonu körlük olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, retina damar tıkanıklıklarının bu sinsi tehlikesine dikkat çekerek; ileri yaş, hipertansiyon ve sigara kullanımının riski artırdığını belirtti.

2025 Mart TUS Tercihleri

2025 Mart TUS’da Ek Tercihe kalan boş kontenjanlar açıklandı. Uzman doktor adaylarının tercih etmediği branşlar dikkat çekti. 

Uzmanından güneş yanığı uyarısı: Yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıkları açısından kısa süreli tatillerden korktuklarını belirterek, güneş yanığından sonra sırtta oluşan lekelerin kayıt altına alınarak, düzenli takibinin önemli olduğunu söyledi.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Alerjik hastalıkları olanlar için ‘polen’ uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Öğr. Üyesi İhsan Topaloğlu, ülke genelinde artan polen yoğunluğu ile ilgili çocuk, yaşlı ve alerjik hastalığı olanları uyararak, “Saat 05.00-10.00 ile saat 18.00-20.00 arasında polenin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını, kapı ve pencerelerini açmamaları, eve girdiklerinde kıyafetlerini çıkartarak banyo yapmalarını öneriyoruz” dedi.

Acil Tıp Uzmanı uyardı: Kurban Bayramı’nda bir anlık dikkatsizlik kalıcı hasara yol açabilir

Acil Tıp Uzmanı uyardı: Kurban Bayramı’nda bir anlık dikkatsizlik kalıcı hasara yol açabilir