Antakya nasıl ayağa kalkar

Bugünülkemizi yasa boğan 6 Şubat depreminin 2. yıldönümü… O günlerde pek çok gönüllü depremzedeler için harekete geçmişti…

Ortak Akıl-Antakya Platformu da, 6 ve 20 Şubat 2023 tarihli depremlerin neden olduğu yıkım sonrası afet bölgelerindeki şehirlerimizin nasıl yeniden ayağa kaldırılacağı sorusunu Antakya için dile getirmiş ve Antakya’nın yeniden canlanması için gönüllülük esasına dayanarak kurulmuştu…

Aralarında Emre Arolat, Murat Tabanlıoğlu, Ece Ceylan Baba, Levent Erden, Mithat Rende gibi Türkiye’nin önde gelen mimar, iletişimci ve kanaat önderlerinin yer aldığı kurucu ekip, ilk günden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Temmuz 2023’te dernek haline gelen Ortak Akıl-Antakya, kendi alanında uzman pek çok meslek profesyonelinin yanı sıra Antakyalı birçok katılımcı tarafından da destekleniyor.

BUGÜN ERİŞİME AÇIK

Türkiyeİş Bankası ile Eczacıbaşı Holding’in katkılarıyla, mimar Şerif  Süveydan’ın yazar ve editörlüğünde hazırlanan “Antakya İçin Toplam İyileşme” kitabı, açık kaynak olarak bugün www.ortakakilantakya.com adresinde yayınlanacak.

UZMANLAR DESTEKLEDİ

Ortak Akıl-Antakya Platformu, iki yıllık çalışmasının sonucu olarak bu kez “Antakya için Toplam İyileşme” adlı kitaba imza attı. Mimarlık, şehir planlama, sosyoloji, psikoloji ve arkeoloji gibi çeşitli alanlardan uzmanların katkılarıyla oluşturulan kitap, Antakya’nın yeniden ayağa kaldırılması için izlenmesi gereken adımları ve büyük afetler sonrası bütünsel bir yaklaşımla kentlerin nasıl “normal”e döneceğini tüm detaylarıyla inceleniyor.

BİR REHBER NİTELİĞİNDE

OrtakAkıl-Antakya çalışmalarının başlangıcından bugüne içerisinde yer alan sosyal bilimci, şehir ve bölge plancısı, sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin “Açık Kent Planı Nasıl Yapılır” makalesiyle yer aldığı kitap, yıkımlar sonrası kentlerin yeniden inşası için disiplinler arası bir rehber olmayı hedefliyor.

Kitapta, Ortak Akıl-Antakya Platformu kurucu ve destekçilerinin yazı, görüş ve deneyimlerinin yanı sıra deprem ve büyük afetlere dair bilgi, belge ve araştırmalar da yer alıyor. 2 bin adet basılan kitap, tüm üniversitelere, konuyla ilgilenen kamu kurumlarına, özel kuruluşlara ve sivil inisiyatiflere iletilecek.

Related Posts

Beyaz Toros olayı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vurguladığı Beyaz Toros ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapsamında PKK’nın silah bırakmasıyla ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Beyaz Toroslara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu demeçlerinin ardından Beyaz Toros ifadesi merak konusu oldu. Beyaz Toros, Türkiye’nin 1990’lı yıllarında özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan faili meçhul cinayetler, zorla kaybetmeler ve insan hakları ihlalleriyle özdeşleşmiş beyaz renkteki Renault Toros marka araçlara verilen isimdir. Bu araçlar, genellikle sivil kıyafetli kişilerce kullanılmış ve insanları zorla bindirip kaybettikleri iddialarıyla anılmıştır. İşte, Beyaz Toros olayı hakkında detaylı bilgiler

LGS TERCİH ROBOTU 2025 | E-Okul lise tercih kılavuzu ile LGS tercihleri nasıl yapılır? 2025 Lise tercih robotu bilgileri

LGS tercih robotu aracılığıyla gerçekleştirilecek olan lise tercih ekranı MEB.gov.tr üzerinden erişime açılacak. LGS tercih robotu, 14 Temmuz 2025 itibariyle başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek olan tercih süresince en büyük yardımcı olacak. Yüzdelik dilimler konusunda geçtiğimiz yılın verileri ile karşılaştırma yapma imkanı tanıyacak olan LGS tercih robotu, kontenjanlar konusunda da bilgi verecek. Diğer taraftan bu yıl depremden etkilenen öğrenciler için sağlanan ek kontenjan da LGS tercih robotu üzerinden görüntülenebilecek. Peki, LGS tercihleri nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? İşte, 2025 LGS tercih kılavuzu ve lise tercih robotu hakkında detaylı bilgiler

2025 MEB AGS ne zaman? AGS-ÖABT sınav süresi kaç dakika? AGS sınav sonçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (AGS) ayrıntıları belli oldu. Peki, 2025 MEB AGS ne zaman? AGS-ÖABT sınav süresi kaç dakika? AGS sınav sonçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? ?SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ 3 TEMMUZ 2025- CANLI VE ANLIK LİSTESİ || Az önce deprem mi oldu – son dakika? En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde?

Son dakika deprem mi oldu sorusu bulunduğu il ve çevre illerden sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. AFAD verilerine göre, 03:06’da Ege Denizi’nde 2.2’lik, 03:23’te ise Kütahya Altıntaş ilçesinde 2.0 deprem büyüklüğü kaydedildi. AFAD’dan alınan bilgiye göre Bursa Gemlik’te dün 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul’un da bazı yerlerinden hissedilirken, vatandaşlar da deprem mi oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, en son nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? İşte, Kandilli son dakika deprem AFAD son depremler 4 Temmuz 2025 verileri…

Şeytan Marka Giyer 2 filminin çekimleri başladı

Şeytan Marka Giyer 2 filminin çekimleri başladı