Antalya’da taksilere panik butonlu araç takip sistemi takılıyor

Antalya’da Taksilere Ücretsiz Panik Butonlu Araç Takip Sistemi Takılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kentte faaliyet gösteren taksilere ücretsiz olarak panik butonlu araç takip ve kamera sistemi cihazlarının takılacağını duyurdu.

AA’nın haberine göre, Başkan Muhittin Böcek ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, uygulamanın tanıtımı için belediye binasında basın toplantısı düzenledi.

Turizm kenti Antalya’nın yılda yerli ve yabancı yaklaşık 27 milyon misafiri ağırladığını belirten Böcek, taksici esnafının önemli bir turizm elçisi olduğunu vurguladı.

Herkesin memnun olacağı bir kent vaadiyle yola çıktığını söyleyen Böcek, güvenlik tedbirlerini artırmak için uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

‘Acil Durum Anında Merkezimize ve Emniyet Birimimize İletilecek’

Bu doğrultuda taksiler için yeni bir uygulama başlattıklarını aktaran Böcek, şunları söyledi:

“Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası ile yaptığımız iş birliği kapsamında, İçişleri Bakanlığının genelgesini esas alarak kentimizde faaliyet gösteren 6 bin 615 taksimize panik butonlu araç takip ve kamera sistemi cihazlarını ücretsiz olarak takıyoruz. Proje ile taksiler, izleme merkezi, duraklar ve şoförler odasında elektronik ortamda takip edilecek. Şoförler Odası ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle araç içinde oluşan acil durumlar anında merkezimize ve emniyete bildirilecek.”

Alkan: İlk Cihazlar Takılmaya Başlandı

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, ilk cihazların ve panik butonlarının taksilere takılmaya başlandığını söyledi.

Araçlarda 30 gün süreyle depolanacak kamera görüntülerinin adli olaylarda delil olarak kullanılabileceğini ifade eden Alkan, “Panik butonlarına basılması halinde sağlık, itfaiye ve kolluk kuvvetlerinin hızla müdahale edebilmelerini sağlayacak alt yapı çalışmalarını tamamladık. Taksilerimiz artık yolcuların ve şoförlerin daha güvenli seyahat edebileceği donanıma sahip olacak” şeklinde konuştu.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Muhtarlar ve TES-İŞ’ten Maden Yasası’na Destek

Milaslı muhtarlar ve TES-İŞ, yeni Maden Yasası’na destek vererek köylerin yok olacağı iddialarına tepki gösterdi.

TVF açıkladı: Filenin Sultanları’nın geniş kadrosu

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), 2025 Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın geniş kadrosunu duyurdu.

BM’de istifa krizi: Filistin soruşturmasında görevliydiler

Birleşmiş Milletlerin (BM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonunun 3 üyesi kişisel nedenlerle görevinden istifa etti.

Netanyahu’nun iktidarı sallanıyor! Koalisyon ortakları çekildi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırıları devam ederken İsrail’de de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu iktidarını sıkıştıran gelişmeler oluyor. İsrail’de Degel HaTorah Partisinin ardından Agudat Israel Partisi üyeleri de Ultra Ortodoks …

Dünyanın en çok izlenen yayıncısı, Galata Kulesi’nde İngilizce bilen memur bulamadı

42 milyon abonesi ile dünyanın en çok izlenen YouTube yayıncılarından biri olan IShowSpeed, bugün Türkiye’den canlı yayınlar açmaya başladı. Taksim’de turistik bölgeleri gezen ünlü yayıncı, Galata Kulesi’nin tarihini öğrenmek istedi ancak İngilizce bilen görevli bulamadı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Kurtlar Vadisi’nin ‘Abdülhey’i’ yangına müdahale ederken ortaya çıktı

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı ‘Abdülhey’ rolü ile tanınan oyuncu Kenan Çoban, bir evin bahçesinde çıkan yangının söndürülmesine destek verdi.