Bağcılar Belediye Başkanlığına Yasin Yıldız seçildi

Yasin Yıldız Bağcılar Belediye Başkanlığı’na Seçildi

Bağcılar Belediye Başkanlığı’na, AK Parti İstanbul İl Başkan adayı olarak atanması nedeniyle boşalan göreve Yasin Yıldız seçildi.

AA’nın bildirdiğine göre; mevcut başkan Abdullah Özdemir’in AK Parti İl Başkanlığı adaylığı için istifa etmesinin ardından, yeni başkanın belirlenmesi amacıyla Bağcılar Belediye Meclisinde seçim yapıldı.

AK Parti’nin adayı Yasin Yıldız, CHP’nin adayı Dilara İlbaş’a karşı başkanlık için yarıştı.

30 oy alan Yasin Yıldız Bağcılar Belediye Başkanı seçildi.

Yasin Yıldız Kimdir?

Gümüşhane doğumlu ve 1983 yılında İstanbul’da hayata gözlerini açan Yasin Yıldız, İşletme Fakültesi mezunu olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden mezun oldu, ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Yerel Yönetimler” alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2004 yılında AK Parti Bakırköy İlçe Gençlik Kollarında siyasete atılan Yıldız, 2007-2009 yılları arasında Bakırköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi ve 2009’da AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bahçelievler Belediyesi meclis üyeliği pozisyonlarına seçildi.

2014 yerel seçimlerinin ardından Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Yıldız, 2021’de AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Evli ve 2 çocuk babası olan Yıldız, 2024 yerel seçimlerinden sonra Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İtalya’da yangın yerleşim yerlerine yaklaştı: Sardinya Adası’nda tahliye

İtalya’nın Sardinya Adası’nın kuzeyinde çıkan yangın sonucu 20 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

MİT Başkanı Kalın’dan Bağdat’ta kritik temaslar

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kalın, dün ikili temaslarda bulunmak üzere Bağdat’a gitti.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta: Gündem terörsüz Türkiye ve teröre karşı atılacak ortak adımlar

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın diplomatik temaslarda bulunmak üzere dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gittiği bildirildi.

Özgür Özel, Zeydan Karalar için Adana’ya gidiyor!

CHP lideri Özgür Özel, dün tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek mitinginde konuşmak için perşembe günü Adana’ya gidiyor.

Paraları bizde servet ama sokakları aç çocuklarla dolu

Para birimleri bizde çok değerli olsa da (1 sterlin = 54,54 TL) orada da çocuklar aç… Yayımlanan çarpıcı bir rapor, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan İngiltere’de çocukların içine itildiği derin yoksulluğu gözler önüne serdi.

Şehitlere sosyal medyadan hakaret eden zanlı tutuklandı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 asker hakkında sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen şüpheli tutuklandı.