Bakanlık, yavru goril için en çok önerilen 4 ismi paylaşıp, anket başlattı

Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Havalimanı’nda Bulunan Yavru Goril İçin İsim Anketi Başlattı

İstanbul Havalimanı’nda bulunarak koruma altına alınan yavru goril için Tarım ve Orman Bakanlığı, en çok önerilen 4 isim arasında “Üzüm”, “Kömür”, “Misket” ve “Zeytin” isimleri için bir anket başlattı.

Geçen 22 Aralık’ta İstanbul Havalimanı’nda ele geçirilen yavru goril, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından takip edilerek koruma altına alındı. Nijerya çıkışlı ve Bangkok varışlı kafes tipi bir yük arasında bulunan gorilin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü personeli tarafından rehabilitasyon ve bakımı devam etmektedir. Tehlike altındaki gorilin durumunun olumlu yönde ilerlediği ve gözlem altında tutulmaya devam edildiği belirtilmektedir.

“KİM” ve “Umut” İsim Önerisi

İstanbul’daki bir hayvanat bahçesinde bulunan goril yavrusu için Tarım ve Orman Bakanlığı isim önerilerini almaya başladı. Sosyal medyada başlatılan isim kampanyasına binlerce kişi katıldı. Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nün “KİM” ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Umut” önerileri de dikkate alındı.

“Şimdi Seçim Zamanı”

Yavru goril için isim önerileri toplamda 1 hafta boyunca alındıktan sonra, en çok önerilen 4 isim olan “Üzüm”, “Kömür”, “Misket” ve “Zeytin” için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından oylama başlatıldı. Bakanlık, binlerce isim önerisine teşekkür ederek, “Yavru goril için binlerce isim önerisine teşekkür ediyoruz. Şimdi seçim zamanı” şeklinde açıklamada bulundu. (DHA)

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Günün Öne Çıkan Haberleri

TIKLAYIN | İstanbul için beklenen kar Trakya’dan geliyor

TIKLAYIN | 20 kilo altını çalarak kayıplara karıştılar

TIKLAYIN | Suriye’de “nasıl bir yönetim” tartışmaları sürüyor; otobüsler ikiye bölündü, kadınlara başörtüsü telkini, içkili mekânlara uyarı

TIKLAYIN | Savcı adayı Mithat Can Yalman, otel odasında ölü bulundu

TIKLAYIN | Masterchef’te ikinci finalist belli oldu

TIKLAYIN | Bir alkol grubuna daha zam geldi

Related Posts

Kenan Yıldız’dan dövme cevabı: Günah

Juventus’un genç yıldızı Kenan Yıldız, havaalanında bir hayranının “İmzanı dövme yaptıracağım” demesi üzerine verdiği yanıtla gündem oldu.

Aydın mitingi için çağrı yapan CHP lideri Özel’den Çerçioğlu’na gönderme

CHP, Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye katılmasının ardından bugün Aydın’da miting düzenliyor. Programın duyurusunu yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel paylaşımında Çerçioğlu’na göndermede bulunarak “Korkmayanlarla, sinmeyenlerle buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Amedspor-Erzurumspor maçında ortalık karıştı

Amedspor-Erzurumspor arasında oynanan ve 2-2 berabere sonuçlanan karşılaşma sonunda iki takım futbolcuları ve teknik ekip arasında kavga çıktı.

Türk Pentatlonu’nun gençleri, dünya sahnesinde parladı

Mısır’da düzenlenen 2025 U15 Dünya Tetratlon Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcular; bireysel, takım ve bayrak yarışlarında elde ettikleri derecelerle toplamda 6 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı yakaladı.

Özlem Çerçioğlu AKP’ye nasıl geçti: ‘Aracı Mehmet Ağar çıktı’… Tanışıklıkları ne zamana dayanıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişinde, Mehmet Ağar’ın aracı olduğu, aralarındaki ilişkinin ise Ağar’ın Yenipazar Cezaevi’nde yattığı dönemde geliştiği, Çerçioğlu’nun o dönemde Ağar’ın ailesine Aydın’da ev tuttuğu ve ihtiyaçlarını karşıladığı iddia edildi.

Freni Boşalan Kamyon Mağazaya Daldı

Zonguldak’ta hafriyat kamyonu, freni boşaldığı iddiasıyla giyim mağazasına çarptı. Şoför yaralandı.