Borsa günü düşüşle tamamladı (13 Mayıs 2025)

Borsa İstanbul’da Endeksler Değişti!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 46,90 puan azalırken, toplam işlem hacmi 118,9 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 1,25 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,80 değer kaybetti. En çok kazandıran sektör endeksi yüzde 2,79 ile spor olurken, en çok gerileyen ise yüzde 5,19 ile inşaat sektörü oldu.

Küresel piyasalar, ABD ve Çin’in geçici olarak gümrük vergilerini düşürme anlaşmasının etkisiyle karışık bir seyir izliyor. Diğer yandan, ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 2,3 oranında arttı ancak beklentilerin altında kaldı.

Analistler, enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasına rağmen, ABD ve Çin arasında sağlanan 90 günlük anlaşmanın ileride bozulabileceği endişelerinin öne çıktığını belirtti. Bu durumun enflasyonist baskıları devam ettirebileceği vurgulandı. Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Japonya’da Üretici Fiyat Endeksi ve Almanya’da Tüketici Fiyat Endeksi’nin takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.500 puanın destek, 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirtti.

Related Posts

İnşaat maliyet endeksi arttı

İnşaat maliyet endeksi yıllık %22,40 arttı, aylık %0,88 arttı.

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı