Brezilya’da toprak kayması: 10 ölü

Minas Gerais Eyaletinde Toprak Kayması: 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Amerika ülkesi Brezilya’nın Minas Gerais eyaletinde meydana gelen toprak kaymasında biri çocuk olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Brezilya’nın Minas Gerais eyaletine bağlı Ipatinga kentinde şiddetli yağışlar, toprak kaymasına yol açtı. Yaşanan heyelanda 8 yaşındaki bir çocuğun da aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, bir kişinin de kayıp olduğunu bildirdi. Minas Gerais Valisi Romeu Zema, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, heyelandan etkilenenlerle dayanışma içinde olduğunu söyledi. Brezilya’da şiddetli yağışlar nedeniyle nisan ve mayıs aylarında ülkenin güneyinde 180’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Aydın mitingi için çağrı yapan CHP lideri Özel’den Çerçioğlu’na gönderme

CHP, Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye katılmasının ardından bugün Aydın’da miting düzenliyor. Programın duyurusunu yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel paylaşımında Çerçioğlu’na göndermede bulunarak “Korkmayanlarla, sinmeyenlerle buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Amedspor-Erzurumspor maçında ortalık karıştı

Amedspor-Erzurumspor arasında oynanan ve 2-2 berabere sonuçlanan karşılaşma sonunda iki takım futbolcuları ve teknik ekip arasında kavga çıktı.

Türk Pentatlonu’nun gençleri, dünya sahnesinde parladı

Mısır’da düzenlenen 2025 U15 Dünya Tetratlon Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcular; bireysel, takım ve bayrak yarışlarında elde ettikleri derecelerle toplamda 6 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı yakaladı.

Özlem Çerçioğlu AKP’ye nasıl geçti: ‘Aracı Mehmet Ağar çıktı’… Tanışıklıkları ne zamana dayanıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişinde, Mehmet Ağar’ın aracı olduğu, aralarındaki ilişkinin ise Ağar’ın Yenipazar Cezaevi’nde yattığı dönemde geliştiği, Çerçioğlu’nun o dönemde Ağar’ın ailesine Aydın’da ev tuttuğu ve ihtiyaçlarını karşıladığı iddia edildi.

Freni Boşalan Kamyon Mağazaya Daldı

Zonguldak’ta hafriyat kamyonu, freni boşaldığı iddiasıyla giyim mağazasına çarptı. Şoför yaralandı.

Belediye başkanının içinde bulunduğu araç takla attı: 3 yaralı

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger ve 2 kişi yaralandı.