Bulgaristan’dan Ukrayna’nın AB entegrasyonuna destek

Bulgaristan Başbakanı Rosen Jelyazkov, Ukrayna Başbakanı Yulia Sviridenko ile çevirim içi video konferans görüşmesi yaptı.

Bakanlar Kurulu Basın Merkezinden, Jelyazkov ile Sviridenko’nun görüşmesine ilişkin yapılan yazılı açıklamada Bulgaristan’ın, Avrupa Birliği (AB) entegrasyonu ve Rus saldırılarına karşı Ukrayna’ya desteğini sürdüreceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Jelyazkov, Bulgaristan’ın, Ukrayna’nın Avrupa entegrasyonunun en güçlü destekçilerinden biri olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Kiev’e Avrupa yolunda yardımcı olmaya hazırız ve entegrasyon sürecindeki değerli deneyimlerimizi paylaşacağız. Bulgaristan, Ukrayna’nın geleceğinin AB’de olduğuna ve Avrupa entegrasyonunun tüm bölge için refahın garantisi olduğuna inanmaktadır.”

“Ukrayna’nın yeniden inşa sürecine katkı sunmaya hazırız”

Başbakan Jelyazkov, Ukrayna’nın devam eden jeopolitik güvenlik zorlukları ve Rus saldırılarına rağmen AB ile ilgili kilit reformlara yönelik güçlü bağlılığını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Bulgaristan’ın Ukrayna’ya olan sarsılmaz desteğini teyit eden Jelyazkov, barış sağlama müzakerelerinin adalet, egemenlik ve güvenlik garantileri ilkelerine dayanması gerektiğini belirtti.

Jelyazkov,

“Barış sadece savaşın sona erdirilmesi değil, Avrupa ve Ukrayna’nın uzun vadeli istikrarı, güvenliği ve refahının sağlanmasına da garanti oluşturması gerekir.”

ifadelerini kullandı.

Başbakan Jelyazkov, Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşa ve reform sürecine katkı sunmaya da hazır olduklarını vurguladı.

Related Posts

Gazze’yi işgal planının ilk aşaması başladı

İsrail ordusu sözcüsü Effie Defrin, gazetecilere yaptığı açıklamada Gazze’yi işgal planının ilk aşamasının başladığını duyurdu. İsrail güçlerinin hâlihazırda Gazze kentinin dış mahallelerinde kontrol sağladığı bildirildi.

İmamoğlu’ndan yeni yurt müjdesi: Güzel haberi vermiştim, yaptık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadıköy Filiz Akın Kız Öğrenci Yurdunun açılışını yaptı.

Kenan Yıldız’dan dövme cevabı: Günah

Juventus’un genç yıldızı Kenan Yıldız, havaalanında bir hayranının “İmzanı dövme yaptıracağım” demesi üzerine verdiği yanıtla gündem oldu.

Aydın mitingi için çağrı yapan CHP lideri Özel’den Çerçioğlu’na gönderme

CHP, Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye katılmasının ardından bugün Aydın’da miting düzenliyor. Programın duyurusunu yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel paylaşımında Çerçioğlu’na göndermede bulunarak “Korkmayanlarla, sinmeyenlerle buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Amedspor-Erzurumspor maçında ortalık karıştı

Amedspor-Erzurumspor arasında oynanan ve 2-2 berabere sonuçlanan karşılaşma sonunda iki takım futbolcuları ve teknik ekip arasında kavga çıktı.

Türk Pentatlonu’nun gençleri, dünya sahnesinde parladı

Mısır’da düzenlenen 2025 U15 Dünya Tetratlon Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcular; bireysel, takım ve bayrak yarışlarında elde ettikleri derecelerle toplamda 6 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı yakaladı.