Çaldıran: Devlet unutsa millet unutmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Kürt-Arap Kardeşliğine Vurgu Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” çabaları kapsamında yaptığı konuşmalarında Türk, Kürt ve Arap kardeşliğine vurgu yaparak Malazgirt, Çaldıran ve Ridaniye gibi savaşları hatırlattı. Ancak Türk ve Kürt ırkçıları, tarihî hakikatlere gözlerini kapatarak tepki gösterdi.

4 gün önce TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Şırnak Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Yavuz Sultan Selim ile İdris-i Bitlisî’nin Çaldıran’daki ittifakını hatırlattı. Bunun üzerine bazı dernek ve federasyonlar zehir zemberek bir bildiri yayınlayarak Yavuz Sultan Selim’i soykırımla itham etti, İdris’i Bitlisî ile olan ittifakını “suç ortaklığı” ve “kirli ittifak” olarak nitelediler.

Devletimizin en üst mercii olan TBMM Başkanlığı, geri adım atarak Yavuz Sultan Selim ve Çaldıran Muharebesini övmekten pişman olduğunu, özür dilediğini açıkladı. Ancak bu durum, tarihi silme veya unutturma anlamına gelmemelidir. Türk-Kürt ittifakı ve İdris-i Bitlisî’nin hatırlanması önemlidir.

Anadolu’nun tarihinde önemli bir yere sahip olan Şah İsmail ve Çaldıran hadisesi unutulmamalıdır. Safeviyye tarikatının kuruluşuyla birlikte başlayan Sünni-Şii ayrışması ve Anadolu’daki etkileri üzerinde durulmalıdır.

Çaldıran Savaşı, Türk-Kürt-Arap ittifakı ve Yavuz Sultan Selim’in kararlı tutumuyla Anadolu’nun geleceğini belirleyen önemli bir dönem olmuştur. Bu tarihi gerçekleri hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak önemlidir.

Meclis Başkanı’nın özür dilemesi, tarihi gerçekleri değiştirmez. Çaldıran, Türk-Kürt-Arap kardeşliği ve Anadolu’nun kurtuluş mücadelesi önemini korumaktadır.

Related Posts

Yurtdışına çıkarken bir masraf daha! BTK tamamını kaldırdı

BTK, yurt dışı kaynaklı sekiz eSIM sağlayıcısına erişimi engelledi. Erişim engeli getirilmesiyle vatandaşlar yerli operatörlere mecbur bırakılacak.

İnşaat maliyet endeksi arttı

İnşaat maliyet endeksi yıllık %22,40 arttı, aylık %0,88 arttı.

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.