CHP’den orman yangınları içni öneri: MSB esas çözüm ortağı olarak afetlere müdahaleye dahil edilsin

CHP Heyeti Orman Yangınları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

T24 Haber Merkezi

CHP heyeti, orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Erhan Adem, yangın riskine dikkat çekerek, orman köylerinin savunmasız olduğunu vurguladı. Adem, yapılan hazırlıkların riskli bölgelere göre yapılması gerektiğini belirtti.

Özellikle orman köylerinin yangınlara karşı dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini belirten Adem, “Bugün orman köyleri yangına karşı savunmasızdır. Yapılar dayanıksız, tahliye planları yok, hayvanlar için barınaklar yok. Dirençli köylerde yangına dayanıklı evler, çatılar ve ahırlar inşa edilmeli” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ise, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin afet müdahale planında yer alması gerektiğini belirtti ve Milli Savunma Bakanlığı’nın bu plana dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz da elektrik dağıtımı hattının özelleştirilmesi sonrasında yapılan yatırımların yetersiz olduğunu dile getirdi. Yavuzyılmaz, bakımların eksik olduğunu, denetimlerin yapılmadığını ve yangınların büyümesine neden olan faktörlerden birinin enerji nakil hatlarındaki eksiklikler olduğunu söyledi.

Related Posts

Alaca’da Trafik Denetiminde Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Çorum’un Alaca ilçesinde yapılan denetimlerde ruhsatsız tabanca ve mühimmat bulundu, 1 kişi gözaltına alındı.

Kayıtlara geçmiş en yıkıcı depremler: 9.5’lik felaket…

Rusya’nın kuzeydoğusunda meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki son deprem, tarihteki en yıkıcı sarsıntılardan bazılarını yeniden gündeme taşıdı. Japonya, Hawaii ve Alaska kıyılarına kadar ulaşan tsunami dalgalarına neden olan bu sarsıntı, Pasifik çevresindeki ülkelerde büyük bir alarma yol açtı. Uzmanlar, tsunami riskinin 24 saatten uzun sürebileceği uyarısında bulunuyor.

Unesco miras listesindeki 700 yıllık tarihi köye düzen geliyor

Büyük bir kısmı 2010 yılından itibaren restore edilen Cumalıkızık, 2014 yılında Unesco Dünya Miras listesine girdi. Bazı ev sahipleri evlerini restore ettirmedi. Belediye evleri restore edilmeyen bölge sakinlerine yöresel ürünler ve el işi satmak …

CHP’den sandık hamlesi: Özgür Özel yerinde inceledi

Cumhuriyet Halk Partisi, 185 bin sandık sorumlusuna ulaşmak için “tarihinin en büyük sandık örgütlenmesi” olarak tanımlanan çalışmalara başladı. Özgür Özel, çağrı merkezi gönüllülerinin çalışmalarını yerinde inceledi.

Galatasaray, Victor Osimhen’e kavuşuyor: Yıldız golcü sosyal medyadan paylaştı

Galatasaray’ın Napoli’den transfer ettiği Victor Osimhen için bekleyiş sona eriyor. Nijeryalı golcünün bugün İstanbul’da olması bekleniyor. Osimhen’in yaptığı paylaşımlar Galatasaraylı taraftarları heyecanlandırdı.

Kanada’nın eski başbakanı Justin Trudeau ve Katy Perry aşk mı yaşıyor

Şarkıcı Katy Perry ile Kanada’nın eski başbakanı Justin Trudeau ile birlikte akşam yemeğinde görüntülendi. Dikkat çeken bu buluşma, Perry’nin Orlando Bloom ile nişanını bitirmesinden yalnızca bir ay sonra gerçekleşti