Danıştay’da yeni dönem: Bazı davalar öncelikli incelenecek

Danıştay Başkanlar Kurulu, Öncelikli İnceleme Kararlarını Resmi Gazete’de Yayımladı

Danıştay Başkanlar Kurulu, bazı davaların öncelikli incelenerek karara bağlanmasını içeren yeni bir kararı Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre, Danıştay Başkanı veya daire başkanları, öncelikli olarak incelenmesinde fayda görülen işlere öncelik verecek.

Feragat, vazgeçme ve kabul istemli davalardan, ivedi yargılama usulüne tabi işlere; merkezi ve ortak sınavlarla ilgili yargılama usulüne tabi, yetkili yargı yerinin belirlenmesi üzerine alınan ara kararlar ve cevap süresi geçmiş olmasına rağmen gereği yerine getirilmemiş işler de öncelikli inceleme kapsamına dahil edilecek.

Ayrıca, yürütmenin durdurulmasına karar verilen dosyalar, ilk inceleme kararlarının temyizini içeren davalardan, bozma kararları sonucu alınan kararların temyiz incelemelerine ilişkin işler de öncelikli olarak incelenecek. Ayrıca, kamu düzeni, güvenlik, sağlık, ekonomi gibi konuları ilgilendiren ve benzerlik taşıyan dosyalar da aynı kapsamda öncelikli olarak ele alınacak.

Belli mesleklerden çıkarılma, ticari faaliyetlerin engellenmesi, kamulaştırma işlemleri gibi konular da öncelikli inceleme kapsamında yer alacak. 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması, grev veya lokavtın ertelenmesine ilişkin kararlar da öncelikli olarak değerlendirilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararları, Sermaye Piyasası Kurulu kararları gibi konular da öncelikli inceleme kapsamında olacak. Öncelikli ve öncelikli olmayan işler, geliş tarihlerine göre incelenerek çözüme kavuşturulacak.

Related Posts

İktidar medyasının Bakan Şimşek’le kavgası sürüyor

İktidar medyası Yeni Şafak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını manşetten hedef almaya devam ediyor.

Fransa’da pek çok açık alanda sigara içmek yasaklanıyor

Fransa’da pek çok açık alanda sigara içmek yasaklanıyor

Yaya geçidinde araç yayaya çarptı: Kaza anı kamerada

Zonguldak’ta yaya geçidinde otomobilin çarptığı 1 kişi yaralandı.

CHP’li Sarıbal’dan Kuraklık ve Sulama Krizi Uyarısı

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuraklık tehdidi ve tarımsal sulama krizine dair yaptığı açıklamada, hükümeti plansızlıkla suçladı. Tarımda halen salma sulama yönteminin yaygın olduğunu belirten Sarıbal, çiftçinin kuru tarıma yönlendirilmesine rağmen gelir kaybı desteği ve alternatif ürün planlaması yapılmadığını vurguladı.

İsrail, İHH’nin aracını hedef aldı: 5 kişi öldü

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in saldırıları sonucu Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Gazze’de yürüttükleri projede çalışan 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de ağır yaralandığını bildirdi. İHH’nın sosyal …

Yunanistan’da turizm sezonu sıkıntılı başladı: 80 bin personel açığı var

Yunanistan’da turizm sezonuna sektörde 80 bin personel açığıyla başlanıldığı belirtildi.