“e-Plan Otomasyon Sistemi” ile imar planlarına erişim kolaylaştırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı e-Plan Otomasyon Sistemi ile İmar Planlarına Erişimi Kolaylaştırdı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen e-Plan Otomasyon Sistemi, vatandaşların imar planlarına erişimini büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Bakanlık, sosyal medya hesabı aracılığıyla e-Plan Otomasyon Sistemi’ni duyurdu. Yapılan paylaşımda, “e-Plan Otomasyon Sistemi Uygulamamız ile vatandaşlarımızın tüm imar planlarına erişimini tek tıkla indirdik” şeklinde belirtildi.

Bakanlığa bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, e-Plan Otomasyon Sistemleri uygulamasını bir süre önce aktive etti. e-Plan sayesinde tüm imar planları dijital ortamda arşivlendi ve vatandaşlar istedikleri zaman web ve mobil uygulama aracılığıyla askıdaki ve yürürlükteki imar planlarına erişebiliyorlar. Ayrıca bu sistem, imar planları üzerinde yapılan güncellemeleri ve askıya çıkarılan tüm imar planlarını parsel sahiplerine e-Devlet üzerinden bildiriyor.

Sistemde 25 bin kurumsal kullanıcı ve 250 binden fazla kayıtlı mekansal plan bulunmaktadır.


E-Devlet ile Entegre Sistem

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Alan, uygulamayla ilgili bilgiler verdi. Alan, “Vatandaşlar, ülke genelindeki tüm imar planlarına ilişkin askı süreçlerini ve kesinleşen planlarla ilgili bilgileri web ve mobil uygulamamızdan görebilirler. Artık plan değişikliklerinde parsel malikleri e-Devlet kapısı üzerinden bilgilendiriliyor. Herhangi bir parselin üzerinde plan değişikliği yapılacaksa e-Devlet kapısı üzerinden bilgilendirme yapılıyor. Bu bilgi geldiğinde istenirse itiraz da e-Devlet üzerinden yapılabilir” açıklamasında bulundu.

e-Plan Otomasyon Sistemi’nin ileri seviye bir coğrafi bilgi sistemi uygulaması olduğunu vurgulayan Alan, “Bu yazılım, akıllı şehirler için önemli bir altlık oluşturacak ve akıllı şehirlerin en önemli uygulamalarından biri haline gelecek. Bu tür yazılımlar, bilgiye şeffaflık getirerek bilgi erişimini kolaylaştıracak” diye belirtti. (DHA)

Related Posts

Gündüz vakti şoke eden çıplak kadın saldırısı: Üzerine oturdu, dakikalarca tartakladı

Edirne’de görenleri şaşkına çeviren olayda çıplak bir kadın, şehir merkezinde bir kadını yere yatırıp sürükledi. Çevredekiler müdahale ederken, cep telefonuna yansıyan görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

İBB’den skandal karar: CHP’li meclis üyelerinin kararıyla Arnavutköy’deki doğal göl “hafriyat döküm alanı” ilan edildi

İstanbul’un akciğerleri olarak kabul edilen kuzey bölgelerinden Arnavutköy, son günlerde tartışmalı bir kararla gündemde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla alınan kararla, ilçede bulunan doğal bir göl …

Bahçeli’nin ardından Erdoğan’dan da “İmamoğlu davası TRT’de yayınlansın” talebine yeşil ışık!

Bahçeli’nin ardından Erdoğan’dan da “İmamoğlu davası TRT’de yayınlansın” talebine yeşil ışık!

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.