E-ticarette ramazan yoğunluğu

Ramazanda E-Ticaret Sektöründe Yoğunluk!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-Ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, ramazanın başlamasıyla birlikte e-ticaret sektöründe yoğun bir dönem yaşandığını belirtti. Özkara, tüketicilerin farklı marketlerdeki fiyatları karşılaştırarak avantajlı fiyatlar sunan e-ticaret platformlarına ilgi gösterdiğini söyledi.

TOBB E-Ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında e-ticaret sektöründe belirgin bir hareketlilik olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl ramazan ayında gıda alışverişlerinde %15’lik bir artış yaşanırken, bu yıl bu artışın %20’lere ulaşmasını beklediklerini dile getirdi. Özkara, e-ticaret platformlarının tüketicilerin ilgisini çekmek için özel kampanyalar düzenleyerek rekabeti artırdığını belirtti.

“Online siparişlerde büyük yoğunluk var!”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkara, tüketicilerin ramazanda genel olarak harcamalarını artırdığını ve temel gıda ürünleri, unlu mamuller, tatlılar ve içecekler gibi kategorilere yönelik talebin yükseldiğini ifade etti. Ayrıca beyaz eşya ve mutfak gereçleri gibi ürünlere olan ilginin de arttığına dikkat çekti. Tüketicilerin, farklı marketlerdeki fiyatları karşılaştırarak daha uygun teklifler sunan e-ticaret platformlarına yöneldiğini belirten Özkara, online siparişlerde ciddi bir artış yaşandığını söyledi. E-ticaret sitelerinin tüketicileri çekmek için özel kampanyalar düzenlediğini de ekledi.

Özkara, evde geçirilen zamanın artmasıyla mutfak ekipmanlarına olan talebin de yükseldiğini belirterek, “Fırınlar, blenderlar, airfryerlar gibi mutfak aletleriyle birlikte buzdolapları gibi beyaz eşyaların satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Evde yemek yapma alışkanlığının artması, tüketicileri pratik ve zaman kazandıran mutfak ekipmanlarına yönlendiriyor.” dedi.

Alışveriş Alışkanlıklarında Değişiklik

Özkara, ramazanda tüketici davranışlarında ve alışveriş saatlerinde değişiklikler olduğunu belirterek, öğle saatlerinde yoğunluk yaşandığını ve akşam iftar sonrası ile gece saatlerinde online alışverişlerde artış gözlendiğini söyledi. E-ticaret platformlarının, bu saatlere özel pazarlama stratejileri geliştirerek tüketicilere ulaşmaya çalıştığını da vurguladı.

Özkara, ramazan ayının e-ticaret sektörü için büyük bir ivme kazandıran dönemlerden biri olduğunu vurgulayarak, artan tüketici talepleri ve değişen alışveriş alışkanlıklarının özellikle gıda ve beyaz eşya sektörlerinde büyümeyi desteklediğini söyledi. Ayrıca, e-ticaret platformlarının sunduğu avantajlarla satışları artırabileceğini ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutabileceğini belirtti.

Related Posts

SGK uzmanından emekliye iyi, asgari ücretliye kötü haber: Temmuz zammı senaryosunu açıkladı

Nisan ayı enflasyonu bu haftanın başında açıklandı. Emekli ve memur için de önemli olan enflasyon oranıyla beraber yeni zamlar hesaplanmaya başlandı. SGK uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaş zammı için net rakam verirken, asgari ücret zammı için kötü haberi duyurdu.

Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleşiyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emeklilerin gözü bayram ikramiyesi ödemelerine çevrildi. Yapılan zamla birlikte emekli ikramiyesi 4 bin TL’ye yükseltilmişti. Peki, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerini ilgilendiren tüm detaylar…

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Altın yükselişe geçti

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Tarihi rekorları kırdıktan sonra geçen haftayı düşüşle geçiren altın, yatırımcısını düşündürdü. Art arda kırdığı rekorların ardından düşüşe …

Yurt dışından gelen talep arttı, Türk şirketler harekete geçti

Türkiye’de hizmet veren gıda firmaları, son yıllarda ihracatta yaşanan talebin ardından lavaş (tortilla) ekmek üretimine ağırlık verdi. Geçtiğimiz yıl 107 milyon dolarlık lavaş ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye özellikle Orta Doğu, Avrupa ve ABD pazarına en fazla ürün gönderen ülkeler arasında yer alıyor. Sektördeki karlılık oranı, ünlü un firmalarının da lavaş üretimine yönelmesine neden oldu.

Kalpte 3 milyar dolar tasarruf

Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak çalıştığı Üreten Sağlık Modeli kapsamındaki en önemli projelerden olan Kalp Akciğer Makinesinde (KAM) ufuk göründü.