Elon Musk neden uzaya taşınmak istediğini açıkladı

Elon Musk, SpaceX Aracılığıyla Mars’ı Kolonileştirme Hedefini Yeniden Açıkladı

Milyarder Elon Musk, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX aracılığıyla Mars’ı kolonileştirme hedefini bir kez daha açıkladı. Fox News’e verdiği röportajda Musk, “tek seferlik bir ziyaret” planı yerine “kendi kendine yetebilen bir medeniyet inşa etmeyi” amaçladıklarını vurguladı.

biobiochile’nin haberine göre henüz Mars’a başarılı bir araç ulaştırmamış olmalarına rağmen, Musk “önemli ilerlemeler kaydedildiğini” belirtti. “Buradaki amaç, sadece Kızıl Gezegen’e ayak basmak değil,” dedi. “Yaşamı çok gezegenli hâle getirerek bilincin kapsamını genişletebilir, evreni daha iyi anlayabilir ve medeniyetimizin uzun vadeli varlığını güvence altına alabiliriz.”

Musk’a göre Mars, Dünya’daki “hayat sigortası” işlevi görecek bir yedek vatan. Dünya’daki yaşamı tehdit edebilecek düşük olasılıklı ancak yıkıcı bir felaket ihtimaline karşın, insanlığın birden fazla gezegene yayılması güvenliği artıracaktır.

Güneş Dünya’yı Yok Edecek

Bir diğer gerekçe ise Güneş’in doğal yaşam süresi: Musk, “Güneş genişleyip Dünya’yı yok edecek; bu süreç yaklaşık 5 milyar yıl uzaklıkta olsa da, birkaç yüz milyon yıl içinde yaşamın imkânsız hâle gelme riski doğuyor,” diye hatırlattı. “Dünya 4,5 milyar yıldır varlığını sürdürüyor; o hâlde yaşamı kaybetmeden önce yalnızca yüzde on daha fırsatımız kalmış gibi görünüyor.”

Elon Musk, nihai hedefin Mars’a iniş yapıp bayrak dikmek olmadığını, tam tersine “kendi kendine yetebilen, büyüyebilen bir şehir yaratmak” olduğunu belirtti. Bu sayede Kızıl Gezegen, Dünya’dan kaynak nakline gereksinim duymadan varlığını sürdürebilecek bir insan kolonisinin temeli olacak.

Related Posts

Muhtarlar ve TES-İŞ’ten Maden Yasası’na Destek

Milaslı muhtarlar ve TES-İŞ, yeni Maden Yasası’na destek vererek köylerin yok olacağı iddialarına tepki gösterdi.

TVF açıkladı: Filenin Sultanları’nın geniş kadrosu

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), 2025 Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın geniş kadrosunu duyurdu.

BM’de istifa krizi: Filistin soruşturmasında görevliydiler

Birleşmiş Milletlerin (BM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonunun 3 üyesi kişisel nedenlerle görevinden istifa etti.

Netanyahu’nun iktidarı sallanıyor! Koalisyon ortakları çekildi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırıları devam ederken İsrail’de de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu iktidarını sıkıştıran gelişmeler oluyor. İsrail’de Degel HaTorah Partisinin ardından Agudat Israel Partisi üyeleri de Ultra Ortodoks …

Dünyanın en çok izlenen yayıncısı, Galata Kulesi’nde İngilizce bilen memur bulamadı

42 milyon abonesi ile dünyanın en çok izlenen YouTube yayıncılarından biri olan IShowSpeed, bugün Türkiye’den canlı yayınlar açmaya başladı. Taksim’de turistik bölgeleri gezen ünlü yayıncı, Galata Kulesi’nin tarihini öğrenmek istedi ancak İngilizce bilen görevli bulamadı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Kurtlar Vadisi’nin ‘Abdülhey’i’ yangına müdahale ederken ortaya çıktı

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı ‘Abdülhey’ rolü ile tanınan oyuncu Kenan Çoban, bir evin bahçesinde çıkan yangının söndürülmesine destek verdi.