Eminağaoğlu’ndan ‘mutlak butlan’ ve ‘Kılıçdaroğlu’ açıklaması: Karar çıksa da önceki yönetim partinin başına geçemez

CHP’de 2023 yılında gerçekleştirilen ve Özgür Özel‘in liderliğine seçildiği kurultayla ilgili açılan dava, 30 Haziran Pazartesi günü Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

Kurultayın “şaibeli olduğu” iddiası ve buna dayanarak istenen “mutlak butlan” (kurultayın geçersiz ilan edilmesi) kararıyla ilgili eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, “Yönetim anlaşmazlıklarına kayyuma mı bırakayım? Karardan sonra Özel ile görüşürüz” dediği öğrenildi.

Geçmişte Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı olan Ömer Faruk Eminağaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması hakkında konuyu hukuki açıdan açıklığa kavuşturdu.

Eminağaoğlu, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, ilgili dava ve olası ‘butlan’ kararı için şu ifadeleri kullandı:

  • 1- Mutlak butlan nedenleri suç unsuru içeriyorsa, o eylemin gerçekleşip gerçekleşmediğiyle ilgili ceza davasındaki ifadelerle yetinilmemeli, ceza davasının sonucu beklenmeli.
  • 2- Kılıçdaroğlu, hukuk davasının davacısı değil. Davacı gibi davranamaz.
  • 3- Hukuk davasında 30 Haziran’daki duruşma ertelenebilir.
  • 4- Butlan kararı verildiğinde eski yönetim otomatik olarak partiye geri DÖNEMEZ. Hukuk davası davacılar lehine sonuçlansa dahi, o kararın uygulanması istinaf ve temyiz sürecini tamamlayıp kesinleştikten sonra mümkün olur.
  • 5- Butlan halinde, tedbir/kayyım durumu ve sayısı tamamen mahkemenin takdirindedir. Bu kişiler, önceki yönetimden olamaz çünkü bu, kararın kesinleşmesini beklemeksizin yasaya aykırı olarak tedbir/kayyım kararı anlamına gelir. Mahkemece atanacak kişiler, CHP mensubu başka kişiler olabilir.

Related Posts

Elon Musk, Lübnan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü; Beyrut’a Starlink mi götürülecek?

Elon Musk, Lübnan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü; Beyrut’a Starlink mi götürülecek?

28 Yıl Sonra filminin iPhone ile çekilme sebebi ortaya çıktı

Yönetmen Danny Boyle, 28 Yıl Sonra filminin çekimlerinde profesyonel kameralar yerine iPhone kullanma sebebini açıkladı.

7 ilde casusluk soruşturması: 10 kişi tutuklandı

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ticaret Bakanlığı müfettişleriyle birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında, bakanlık sistemlerinde ticari sır niteliğindeki ithalat ve ihracat verilerinin usulsüz şekilde dışarı sızdırıldığını tespit etti.

CHP’de Kılıçdaroğlu ayaklanması: Partimizin harim-i ismetinde boğulacaklar

CHP’de kurultay davasının görüleceği 30 Haziran öncesi parti içi dengeler yeniden gerildi. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na övgüler düzen ve destek veren bazı CHP’li milletvekilleri, sosyal medya üzerinden Genel Merkez’e ve Genel Başkan Özgür Özel’e açıkça bayrak açtı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’na saldıranların siyasi anlamda partilerinin harim-i ismetinde boğulacağını ifade ederken, CHP’li vekiller Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırılar karşısında susmayacaklarını vurguladı.

Son Dakika… Erdoğan Hollanda’da: ‘Eurofighter’ ve ‘F-35’ açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi için gittiği Hollanda’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan “(Eurofighter) Gerek İngiltere gerek Almanya ile görüşmelerimizi yaptık, yapıyoruz ve bu konuda olumlu gelişmeler var” ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz Tunç’a zor soru: ‘İmamoğlu’nun babasının taşınmazında arama kararı hangi mahkeme tarafından verildi?’

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’na ait Balıkesir’in Edremit ilçesindeki taşınmazda yapılan üç günlük aramayı Meclis gündemine taşıdı.