Erdoğan’ın memleketinde ‘maden’ isyanı

Fındıklı Halkı, Elderado Gold’un Madencilik Faaliyetlerine Karşı Çıktı

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Kanadalı Elderado Gold’un yüzde 100 iştiraki olan Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Çağlayan köyü yakınlarında maden arama faaliyetlerine başlamak için keşif çalışması yürüttü. Ancak izinsiz yapılan bu çalışmalara halkın tepkisi büyük oldu. Bölgeye gönderilen numune toplama ekipleri, vatandaşların sert tepkisiyle karşılaştı ve topladıkları taş örneklerine el konuldu.

İzinsiz Girişler ve Tartışmalar

Yıllardır hidroelektrik santrallerine karşı mücadele eden Fındıklı halkı, bu sefer altın madeni tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Tüprag ekipleri, Gürcüdüzü ve Çamlık yaylasında numune toplama çalışmaları sırasında halkla karşı karşıya geldi. Halk, doğanın bir kez daha talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Tüprag’ın ne belediyeden ne de kaymakamlıktan izin aldığı ortaya çıktı. Şirketin bölgeye gelişi hukuki ve etik açıdan tepkilere neden olurken, halkın iddiasına göre şirketin ekipleri araçlarını halkın üzerine sürdü. Numune taşlarının barkodlandığı araçtaki taşlar halk tarafından alındı.

Başkan Çervatoğlu ve VİÇEM Destek Verdi

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve VİÇEM üyeleri olay yerine gelerek halka destek verdi. Başkan Çervatoğlu, “Bu vadiler sahipsiz değil. Biz bu doğayı korumak için buradayız” şeklinde konuştu.

Karakola Şikayette Bulunuldu ve Yürüyüş Düzenlendi

Olayın ardından bazı vatandaşlar karakola giderek durumu yetkililere bildirdi. İlçe meydanında toplanan Fındıklı halkı, maden arama faaliyetlerine karşı bir yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Fındıklı talan edilemez! Bu dağlar, vadiler altın için satılık değil” mesajı verildi.

Related Posts

Aydın’daki yangında bir gözaltı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, makilik alanda çıkan yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Barış Alper zorlu dönemi:”Yaşadığım acıları kimse bilemez”

Galatasaray’ın yıldızı Barış Alper Yılmaz, yaşadğı zorlu süreci anlattı.

Hatay’da Yeni Yol Açılışında Çiftin Dansı Dikkat Çekti

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Serinyol-Madenli yolunun açılışında bir çiftin dans ederek kutlaması sosyal medyada viral oldu.

Mersin’de İş Yerlerine Cezalar

Mersin’de yapılan denetimlerde 13 iş yerine 2 milyon 175 bin lira ceza kesildi.

Engelsiz İşgücü Uyum Programı Başlatıldı

Çalışma Bakanlığı, engellilerin işgücü piyasasına entegrasyonunu desteklemek için program başlattı.

Harran Üniversitesi’ne 5 Yıl Tam Akreditasyon

YÖKAK, Harran Üniversitesi’ne 5 yıl süreyle tam akreditasyon vererek kalite çalışmalarını ödüllendirdi.