İBB soruşturmasında rüşvet iddiası: 2 isim, ünlü AVM’nin sahiplerinden 5 milyon euro istedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yolsuzluk Soruşturması Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, firari şüpheli Ertan Yıldız ve Süleyman Atik’in ünlü bir AVM’den rüşvet istediği iddiasıyla harekete geçti.

İlginç detaylar ortaya çıktı: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

“15 Yıldır Kazandınız, Şimdi Bize 5 Milyon Euro Verin”

Müşteki Capacity AVM’nin sahiplerine, Ertan Yıldız ve Süleyman Atik’in “15 yıldır burada yeterince kazandınız, bize 5 milyon euro verin, aksi takdirde AVM’ye depreme dayanıksız olduğuna ilişkin belediye encümen kararı aldırırız.” dediği iddia ediliyor. Atik’in ise “2 sene sonra Cumhurbaşkanı olacak kişiyi karşınıza almak istemezsiniz” diyerek müştekileri tehdit etmesi dikkat çekici.

Soruşturma neticesinde, AVM sahiplerinin rüşvet teklifini reddetmesi sonucunda belediye tarafından 197 milyon lira ceza kesildiği öne sürülüyor.

Soruşturma Devam Ediyor

İdare Mahkemesi’nin ceza için yürütmeyi durdurma kararı verdiği ancak belediyenin rüşvet alamadığı için ceza kestiği iddia ediliyor.

Firari Şüpheli Polisten Kaçtı

Firari Ertan Yıldız’ın, kendisini evde gizlemek için cep telefonunu eşinin çantasına koyduğu ve polisten kaçmak için çeşitli yöntemler denediği ortaya çıktı. Yıldız, daha önce yurt dışı yasağı bulunmasına rağmen illegal yollarla kaçarak yakalanmaktan kurtuldu.

İmamoğlu da Soruşturmanın İçinde

İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 83 şüpheli gözaltına alındı, 10 kişi firari, 7 kişi ise yurt dışında bulunuyor. Ayrıca terör örgütü PKK/KCK’ya yardım etmek suçlamasıyla yürütülen başka bir soruşturmada da 4 şüpheli gözaltına alındı, 3 kişi firari durumda.

Related Posts

Grönland Başbakanı Nielsen: Asla satın alınacak bir “mülk parçası” olmayacağız

Grönland Başbakanı Nielsen, adanın asla satın alınacak bir “mülk parçası” olmayacağını söyledi.

Tokat’ta aşırı yağış sele neden oldu

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu.

Aydın’da trafik kazası: Bir can kaybı

Aydın’da meydana gelen trafik kazasında devrilen otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Samsun’da uyuşturucu operasyonu

Samsun’un İlkadım, Atakum ve Havza ilçelerinde uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

25 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 25 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.

Seyir halindeki otomobil yandı

Erzurum’da seyir halinde bir otomobilde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.