İcra yetmedi tazminat istedi

TÜİK, Seyfettin Çilesiz’e 46 Bin TL’lik İcra Takibi Başlattı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Yargıtay Onursal Üyesi ve emekli Seyfettin Çilesiz’e karşı icra takibi başlattı. Çilesiz, TÜİK’e olan borcunu kızından aldığı parayla ödedi. Ancak şimdi TÜİK, sosyal medyada eleştirilerde bulunan Çilesiz hakkında 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

PRESTİJ KAYBI YAŞANDI

TÜİK, yaptığı 30 sayfalık tazminat davasında görevlerini kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesine titizlikle yerine getirdiğini savundu. TÜİK, Çilesiz’in kurumu ve başkanını sosyal medya üzerinden hedef gösterdiğini ve hakaret içerikli paylaşımlar yaptığını iddia etti. Kurum, çirkin ithamlarla prestij kaybı yaşadığını belirtti.

Çilesiz’in avukatı Ali Erdem Gündoğan ise, emeklinin görüşlerini ifade etmeye çalıştığını ve davalardan korkutularak susturulmaya çalışıldığını dile getirdi. Gündoğan, TÜİK’in üstü kapalı tehditlerle Çilesiz’i sindirmeye çalıştığını ve kamuoyunda güvensizlik oluşturduğunu vurguladı.

Related Posts

Bakanlık “boğulma riski taşıyor” dedi: Bu ürün raflardan toplatılıyor!

Bakanlık “boğulma riski taşıyor” dedi: Bu ürün raflardan toplatılıyor!

Eğitime harcananın çok üstünde, sağlık harcamalarının ise iki katı: AKP, faizi uçurdu

Faize karşı olduğunu dile getiren AKP iktidarında, bütçe içerisindeki faiz giderlerinin payı adeta zirve yaptı. Eğitim ve sağlık hizmetlerinin bütçe içerisindeki payı düşerken, faiz giderleri ise hızla artıyor.  

Bakan Göktaş açıkladı: Ağustos ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Bakan Göktaş açıkladı: Ağustos ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı (15 Ağustos 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen ağustos vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 1,6 azalışla 12.168,00 puandan tamamlamıştı. Endeks kontratı akşam seansında normal seans kapanışının hemen üstünde 12.179,00 puan olmuştu. Ağustos vadeli …

‘Kamu istihdamı arttı’ denildi ama… Türkiye OECD listesinde son sıralarda

Ekonomi çevrelerinde Türkiye’de kamu istih­damının yüksekliğine ilişkin tartışma sürerken, son yıllarda özellikle belediyele­rin giderek artan işçi ve mer­kezi yönetimin sözleşmeli kadrolarına rağmen kamu çalışanlarının toplam istihdam­daki payı, OECD ortalaması­nın hala çok altında kalıyor.

Bankacılık sektöründe mevduat arttı

8 Ağustos haftasında bankacılık sektörünün toplam mevduatı 169 milyar lira artarak 24,65 trilyon liraya yükselirken, TL cinsi mevduat yüzde 0,2 azaldı, yabancı para mevduatı ise yüzde 1,8 arttı.