İstanbul kira fiyatları raporu: Fiyatların en yüksek ve düşük olduğu ilçeler

Mega Kent İstanbul’da Deprem Sonrası Kiralık Konut Fiyatları Değişti

İstanbul, nisan ayındaki depremin etkilerini hala hissediyor. Bu doğal afetin ardından kiralık konut metrekare fiyatları da değişti ve ortalama olarak 287,50 TL olarak belirlendi. Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman’ın paylaştığı verilere göre, depremin etkisiyle ilçeler arasında büyük kira farkları ortaya çıktı. Depremin riskli bölgelerine yakın olan ilçelerde kira fiyatları daha düşük seyrederken, merkezi konumdaki ilçelerde ise yüksek fiyatlarla karşılaşıldı. 

Kira Bedeli Neden Bazı İlçelerde Daha Düşük?

  • Esenyurt: 183 TL
  • Arnavutköy: 189 TL
  • Esenler: 190 TL
  • Sultangazi: 193 TL
  • Silivri: 200 TL

Özellikle son depremin merkezi olan Silivri’de metrekare kira bedeli 200 TL’ye kadar düştü ve İstanbul ortalamasının %30 altında kaldı. 

En Yüksek Kira Hangi İlçelerde?

  1. Kadıköy: 520 TL
  2. Beşiktaş: 500 TL
  3. Sarıyer: 500 TL
  4. Bakırköy: 464 TL
  5. Zeytinburnu: 432 TL

Bu ilçelerde kira bedelleri yüksek seyrediyor. Merkezi konum, ulaşım kolaylığı ve sosyal olanaklar bu yüksek fiyatları etkiliyor. 

Depreme Uzak Bölgelerde Durum Nasıl?

İstanbul’un fay hatlarından uzak olan Beykoz ve Şile gibi ilçelerde kira bedelleri, ortalamanın altında seyrediyor. Beykoz’da metrekare fiyatı 294 TL iken Şile’de 328 TL olarak kaydedildi. Ancak, Sarıyer gibi merkezi ve kıyı ilçelerinde metrekare başına 500 TL gibi yüksek rakamlarla karşılaşmak mümkün. 

Kira ve Satış Fiyatları Arasındaki Fark

İstanbul’da konut kiralarında yıllık yüzde 44’lük bir artış yaşanırken, satılık konut fiyatlarındaki artış yüzde 26 olarak kaydedildi. Bu durum, kira ve satış piyasaları arasında önemli bir uçurum olduğunu gösteriyor. 

Deprem Sonrası Trend: Güvenli Yapılara Yönelim Artabilir

Dr. Büyükduman’a göre, gelecekte depreme dayanıklı ve güvenli yapılar içinde fiyat artışları yaşanabilir. Bu durumun, kira ve satış piyasalarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Related Posts

Almanya’da iflaslar 20 yılın zirvesini gördü!

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Hububat ve bakliyat ihracatı arttı

Türkiye’den yılın ilk 6 ayında 214 ülke ve serbest bölgeye 6 milyar 94 milyon 668 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi.

Trump: Ülkelere gümrük vergisi tarife mektupları bugün gönderilecek

ABD Başkanı Trump, 1 Ağustos’a ertelenen gümrük tarifeleri başlamadan önce ülkelere tarife teklifi yaptığı mektupların bugün gönderilmeye başlanacağını açıkladı.

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ödenmeye başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, toplam 6,2 milyar liralık ödemenin hesaplara aktarılacağını açıkladı. 6,2 MİLYAR LİRALIK ÖDEME …

Elektrik, doğal gaz ve su faturaları için ‘kısmi ödeme’ önerisi

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, elektrik, su ve doğal gaz faturalarında kısmi ödeme yapılabilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuracaklarını söyledi. Şahin, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, son …

TMO, hububat alım bedellerini üreticilerin hesaplarına aktarıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO’nun, 2025 yılı hububat alım ödemelerinin başladığını belirterek, “11 Haziran’a kadar teslim edilen ürünler için 1 milyar 63 milyon lira ödeme, üreticilerimizin hesaplarına aktarılıyor.” ifadesini kullandı.