İzmir’de Sokak Köpekleri ve Market Saldırısı: İki Kişi Tutuklandı

İZMİR’in Buca ilçesinde, sokak köpeklerinin saldırısından korunmak için sığındığı markettekiler tarafından darbedilen Eyüp Unutur (25), konuşmak için bir süre sonra tekrar gittiği aynı markette bu defa ağabeyi İlyas Unutur (40) ve eniştesi Erhan Yıldız (43) ile beraber tekrar darbedilip, bıçakla yaralandı. Markette bulunanlar sokak köpeklerini kendilerinin beslediğini öne sürerken, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülenen olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Olay, 16 Şubat Pazar günü, saat 10.30 sıralarında, Gediz Mahallesinde meydana geldi. Evli, 9 aylık 1 çocuk babası Eyüp Unutur, oğluna bebek bezi almak için evinden çıktı. İddiaya göre, sokakta yürüyen Unutur’a, sokak köpekleri saldırdı. Unutur kendisine saldıran köpeklerden korunmak için ayaklarını savururken, daha sonra da koşarak yakındaki bir markete sığındı. Köpeklere kendilerinin baktığını belirten markettiler ise sokak hayvanlarına saldırdığını ileri sürdükleri Unutur’u tekme- tokat dövdü. Unutur, bir süre sonra ortam sakinleşince olay yerinden ayrıldı. Unutur, 1 saat sonra bu kez her ikisi de evli, 3 çocuk babası olan ağabeyi İlyas Unutur ve eniştesi Erhan Yıldız ile tekrar markete gidip, iddiaya göre, olayın sebebini sormak istedi. Bunun üzerine gerginlik çıkarken Eyüp Unutur, beraberindeki ağabeyi ve eniştesi marketteki bir grubun saldırısına uğradı.

Unutur ve beraberindekiler bıçakla yaralandı. Tüm yaşananlar bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılıp, tedaviye alındı. Tedavileri sonrası yaralılar, taburcu edildi. Polis ekipleri ise güvenlik kamerasından kimliklerini belirlediği şüphelilerden 6’sını gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı.

‘SEN KÖPEKLERE Mİ SALDIRIRSIN’ DİYEREK, SALDIRDILAR’

Yaşadıklarını anlatan Eyüp Unutur, “Köpeklerin saldırısına uğradım. Yakınımdaki markete sığındım ancak içerden de köpekler çıktı. Markettekilerden bir şefkat, koruma beklerken argo, saldırı ve tehditle karşılaştım. Hayvanlara yardımcı olan bir sivil toplum kuruluşu mensubu olduklarını söylüyorlar ama değil. Sen insanı öldüresiye döv, sonra hayvanı koruduğunu iddia et. ‘Sen köpeklere mi saldırırsın’ diyerek, beni öldüresiye dövdüler. Ortada köpeğe karşı bir vurma söz konusu değil. Tamamen sadist bir düşünceyle bana saldırdılar. O anın görüntülerini izleyenler, zaten bunların akıllı bir mental yapılarının olmadığını söyledi” dedi.

‘GÖZ YAŞARTICI SPREY VE YUMRUKLU, BIÇAKLI SALDIRI OLDU’

Olaydan sonra telefonunu bulamayınca tekrar markete gittiğini belirten Unutur, “Hem de ağabeyim ‘Gidelim neden saldırdılar öğrenelim’ dedi. İçeri girdik. Gittiğimizde karşı tarafın kalabalık olduğunu biliyorduk. Kavgaya gitmedik bu nedenle zaten. Göz yaşartıcı sprey ve yumruklu, bıçaklı saldırı oldu. 2 metrelik kalası üzerimde kırdılar. Şu an hayatta olmayabilirdim. Ben bacağımdan, ağabeyim göğsünden bıçaklandı. Kemiğe denk geldiği için bıçak içeri girmemiş. Eniştem ise sırtının 3 yerinden bıçak darbesi aldı. Bir evladım var, onun için yaşıyorum. Mahkemeyi bekliyoruz” diye konuştu.

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Belediyeyi de eleştiren Eyüp Unutur, “Orada bir hayvan sorunu varken, sokaktaki hayvanları barınağa almaması ve üzerine düşen görevi yapmaması cabası. Oradaki her şeyi körükleyen şey, belediye ihmali. Sürecin takipçisi olacağız. İlk olmadık, sonuncusu da olmayacağız. Elimizden geleni yapacağız. İnsani olmayan hiçbir şeyi de yapmayacağız. Hukuki süreç devam ediyor, takipçisi olacağız” dedi.

Related Posts

BM’de istifa krizi: Filistin soruşturmasında görevliydiler

Birleşmiş Milletlerin (BM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonunun 3 üyesi kişisel nedenlerle görevinden istifa etti.

Netanyahu’nun iktidarı sallanıyor! Koalisyon ortakları çekildi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırıları devam ederken İsrail’de de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu iktidarını sıkıştıran gelişmeler oluyor. İsrail’de Degel HaTorah Partisinin ardından Agudat Israel Partisi üyeleri de Ultra Ortodoks …

Dünyanın en çok izlenen yayıncısı, Galata Kulesi’nde İngilizce bilen memur bulamadı

42 milyon abonesi ile dünyanın en çok izlenen YouTube yayıncılarından biri olan IShowSpeed, bugün Türkiye’den canlı yayınlar açmaya başladı. Taksim’de turistik bölgeleri gezen ünlü yayıncı, Galata Kulesi’nin tarihini öğrenmek istedi ancak İngilizce bilen görevli bulamadı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Kurtlar Vadisi’nin ‘Abdülhey’i’ yangına müdahale ederken ortaya çıktı

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı ‘Abdülhey’ rolü ile tanınan oyuncu Kenan Çoban, bir evin bahçesinde çıkan yangının söndürülmesine destek verdi.

Emekli ve asgari ücretli boşuna beklemesin! Saraya yakın yandaş yazar Erdoğan’ın müjdesini açıkladı

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı ‘müjde’ açıklamasını duyurdu.

Gündüz vakti şoke eden çıplak kadın saldırısı: Üzerine oturdu, dakikalarca tartakladı

Edirne’de görenleri şaşkına çeviren olayda çıplak bir kadın, şehir merkezinde bir kadını yere yatırıp sürükledi. Çevredekiler müdahale ederken, cep telefonuna yansıyan görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.