Kanada, ABD’nin vergisini Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayet etti!

DTÖ, Kanada’nın ABD ile Gümrük Vergisi Anlaşmazlığı İçin İstişare Talebini İletti

Dünya Ticaret Örgütü, Kanada’nın ABD’nin Kanada’dan ithal ettiği otomobillere ve otomobil parçalarına yüzde 25 gümrük vergisi uygulamasına ilişkin anlaşmazlık istişaresi talebini ilettiğini duyurdu. DTÖ tarafından yapılan açıklamada, Kanada’nın 7 Nisan’da bu talebi DTÖ üyelerine ilettiği belirtildi.

Kanada, ABD’nin yüzde 25’lik gümrük vergisinin 1994 tarihli Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması’nın bazı hükümlerini ihlal ettiğini iddia ediyor. Eğer ABD ile yapılan istişareler 60 gün içinde sonuç vermezse, Kanada durumu DTÖ’de karara bağlanması için talepte bulunabilecek.

ABD’nin Kanada ve Meksika ile Gümrük Vergisi Gerilimi

ABD’nin Kanada ve Meksika’dan ithal edilen ürünlere yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulama kararı 4 Mart’ta yürürlüğe girmişti. Trump, ABD-Meksika-Kanada Anlaşması kapsamında olan ürünler için 2 Nisan’a kadar gümrük vergisi uygulanmayacağını bildirmişti. Ayrıca, ülkenin çelik ve alüminyum ithalatına yönelik ek tarifelerin de 12 Mart’ta yürürlüğe gireceği duyurulmuştu.

Ontario’nun Başbakanı Doug Ford, 10 Mart’ta Washington yönetiminin gümrük vergilerine karşılık olarak ABD eyaletlerine sağladıkları elektriğe yüzde 25 ek ücret uygulayacaklarını açıklamıştı. Ford, bu oranı artırmaktan çekinmeyeceğini belirterek, “ABD tırmandırırsa elektriği kesmekten çekinmem.” ifadelerini kullanmıştı. Beyaz Saray ise bu durumun “ciddi sonuçlar” doğurabileceğini Kanada’yı uyararak dile getirmişti.

Kanada Başbakanı Mark Carney de 26 Mart’ta, Trump’ın tarifelerle başlattığı sürecin…

Related Posts

CHP’li Karatepe: Sanayi çarkları durdu, Türkiye üretmeden büyüyemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, sanayi üretiminin durağanlaştığını belirterek, “Türkiye ekonomisi üretmeden büyüyemez. Mevcut yönetim, yapısal sorunları iletişim stratejileriyle örtmeye çalışıyor. Oysa veriler çok net: Sanayi üretimi çöküyor, üretim olmadan hiçbir söylem sürdürülemez” dedi.

Musul’da TIR krizi: Anlaşma imzalanmasına rağmen ticaret yavaşlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak’ın TIR Sözleşmesi’ni uygulamaya koymasına rağmen sınırda mühürlenen Türk araçlarının Musul’da tekrar kontrole tabi tutulduğunu belirterek, bu uygulamanın ticaret akışını yavaşlattığını ve gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir