“Kapadokya’nın Gizemli Mabedi: Erciyes” izleyiciyle buluştu

Erciyes Dağı Belgeseli Erciyes Kültür Merkezi’nde İlk Kez Gösterildi

Erciyes Dağı’nın uzun tarihine ve mitolojik yapısına odaklanan belgeselin prömiyeri, Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1,5 yıllık bir çalışmanın sonucunda tamamlanan ve yapımcılığını Doğan Tekatlı’nın üstlendiği, yönetmenliğini Zafer Geyikçi’nin yaptığı belgeselin galasına, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve birçok kurum amiri ile sanatsever katıldı.

Prodüksiyon sürecinde uygulanan yapay zeka destekli görsel efektler ve ileri seslendirme teknikleriyle zenginleştirilen belgesel, Erciyes Dağı’nın büyüleyici ve masalsı güzelliklerini seyircilere son derece detaylı bir şekilde sunuyor.

Gala sırasında konuşan yapımcı Doğan Tekatlı, Erciyes Dağı’nın İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli kültürel hazinelerinden biri olduğunu vurguladı.

Tekatlı, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu belgesel, sadece bir dağı tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgedeki turizm potansiyelini artıracaktır. Amacımız, seyircilere bu efsanevi coğrafyayı daha yakından tanıtmak ve Kapadokya’nın bu benzersiz parçasının keşfedilmesine yardımcı olmaktır.” sözlerini kaydetti.

Related Posts

Almanya’daki Türkleri endişelendiren haber

Alman Ordusu Birliği Başkanı André Wüstner, Almanya’da zorunlu askerliğin geri getirilmesini gündeme taşıdı. NATO hedeflerine ulaşmak için 60 bine yakın ek askere ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, Türk-Alman çifte vatandaşların da askerlik kapsamına alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.

CHP’li 5 belediyeden biri bu hafta AKP’ye geçecek

İstanbul Valiliği, Avcılar, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa’da 11 Haziran’da başkan vekili seçileceğini açıkladı. Gaziosmanpaşa’da meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda. Seyhan ve Ceyhan içinse tarih henüz kesinleşmedi.

Musk, Trump’ın azledilmesi çağrısı yaptı

Beyaz Saray’daki görevinden ayrıldıktan sonra ABD Başkanı Donald Trump ve vergi tasarısı ile ilgili sert açıklamalar yapan Elon Musk, Trump’ın azledilip Başkan Yardımcısı JD Vance’in onun yerine geçmesi gerektiğini savundu. ABD Başkanı Trump ile Elon …

Tepkiler artınca açıkladılar: İşte sabit radar noktaları

Türkiye’nin Kurban Bayramı tatili başladı. Trafikteki yoğunluk artarken, Emniyet Genel Müdürlüğü, sabit radar ve elektronik denetleme sistemlerinin yerlerini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu denetimlerin bayram boyunca sıklaştırılacağını ve anında uygulanacağını belirtti. Radarlı ceza tuzağına vatandaşlar tepki göstermişti. Yapay zeka destekli radar uygulamasıyla vatandaşlara yazılan cezalar iktidar medyasını da.öfkelendirdi, “Radar cezasını vatandaş keserse!” yazısı dahi çıktı.

Bu araçlar bayramda Bozcaada’ya giriş yapamayacak

Bozcaada İlçe Trafik Komisyonu kararıyla Kurban Bayramı boyunca kamyon, TIR, iş makineleri ve büyük yolcu araçlarının adaya geçişi yasaklandı.

‘Gökçek neden yargılanmıyor’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Cumhurbaşkanı Adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Belediye başkanları vardı; İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Düzce. Bunları istifa ettirdin, ağlattın insanları. Bunlar ne zaman yargılanacak?” diye sordu.