Kripto para Mantra, yüzde 90 düştü, 5 milyar dolar buhar oldu

OM Coin

Kripto para sektöründe önemli bir yere sahip olan Mantra, dün akşam saatlerinde tarihi bir düşüş yaşadı ve birkaç saat içinde değerini yüzde 90’dan fazla kaybetti.

OM Coin’in piyasa değeri 6 milyar dolardan 650 milyon dolara geriledi.

Çöküş sırasında 6,30 dolardan işlem gören OM Coin, 0,37 dolara kadar düştü.

Akabinde bir miktar toparlanan OM Coin şu anda 0,80 dolardan alıcı buluyor.

Bu durumda kripto paranın piyasa değeri 6,12 milyar dolardan 650 milyon dolara kadar düştü.

5 MİLYAR DOLARLIK BİR DEĞER YOK OLDU

Yani, birkaç saat içinde OM Coin’in değeri 5 milyar dolardan fazla azaldı.

OM Coin, 2024 yılında piyasa değerini yüzde 400’den fazla artırarak piyasanın en büyük kazananları arasına girmişti.

MANTRA NEDEN DEĞER KAYBETTİ?

Mantra’daki bu olaylar, kripto para piyasasında yaşanan en büyük düşüşlerden biri olarak kayda geçti.

OM Coin’in gerçek dünya varlıklarını (RWA) tokenleştiren en büyük projelerden biri olan bu olayların neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor.

KURUCULAR MI SATIŞ YAPTI?

Sosyal medyada dolaşan iddialar arasında, kurucu ekibin ellerindeki varlıkları sattıkları iddiaları bulunuyor.

Kurucuların, tezgah üstü (OTC) piyasalarda satış yaptığı ve projeyi terk ettikleri belirtildi.

CÜZDAN SALDIRIYA MI UĞRADI?

Büyük miktarda OM Coin’i elinde bulunduran bir cüzdannın siber saldırıya uğramış olabileceği iddialar arasında yer aldı.

MANTRA BORSALARI SUÇLUYOR

Mantra’nın kurucu ortağı JP Mullin, projenin Telegram grubunun hala aktif olduğunu ve ekibin token satışı yapmadığını açıkladı.

Mullin, yaptığı açıklamada “Buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

Mullin, borsaları suçlayarak, çöküşün pervasızca gerçekleştiğini ve borsaların OM Coin pozisyonlarını kapattığını öne sürdü.

OKX borsasından gelen yanıt gecikmedi. OKX kurucusu Star Xu, borsaların verilerinin açık olduğunu belirtti ve suçlamaları reddetti.

MANTRA / OM Coin

Mantra, merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründe faaliyet gösteren ve gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenleştirilmesine odaklanan Layer-1 blockhain projesidir.

Gayrimenkul, sanat eserleri ve emtialar gibi fiziksel varlıkların dijital tokenlara dönüştürülmesini sağlayan OM Coin ile bu varlıklar ticareti yapılabiliyor.

Ayrıca OM Coin üzerinden borç verme, borç alma ve diğer DeFi işlemleri yapılabiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

CHP’li Karatepe: Sanayi çarkları durdu, Türkiye üretmeden büyüyemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, sanayi üretiminin durağanlaştığını belirterek, “Türkiye ekonomisi üretmeden büyüyemez. Mevcut yönetim, yapısal sorunları iletişim stratejileriyle örtmeye çalışıyor. Oysa veriler çok net: Sanayi üretimi çöküyor, üretim olmadan hiçbir söylem sürdürülemez” dedi.

Musul’da TIR krizi: Anlaşma imzalanmasına rağmen ticaret yavaşlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak’ın TIR Sözleşmesi’ni uygulamaya koymasına rağmen sınırda mühürlenen Türk araçlarının Musul’da tekrar kontrole tabi tutulduğunu belirterek, bu uygulamanın ticaret akışını yavaşlattığını ve gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir