Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa Mali Polisinin Ulusal Birlik Partisi Merkezine Düzenlediği Baskın

Fransa’nın mali polis birimi, aşırı sağcı politikacı Marine Le Pen’in eski lideri olduğu Ulusal Birlik (RN) Partisi merkezine baskın düzenledi. Parti Genel Sekreteri Jordan Bardella, parti merkezinde yaklaşık 20 mali polis ve 2 soruşturma hakimi eşliğinde arama yapıldığını paylaştı.

Parti yöneticilerinin ofislerinde de arama gerçekleştirildiğini belirten Bardella, polisin tüm evraklara, e-postalara ve muhasebe kayıtlarına el koyduğunu açıkladı. Aramanın gerekçesi hakkında henüz bilgi olmadığını söyleyen Bardella, tüm seçim dosyalarının yargıda olduğunu vurguladı.

RN Partisinin 2022 ve 2024 seçimlerindeki finansmanıyla ilgili soruşturmanın bir parçası olarak yapılan aramaların hukuki çerçevede gerçekleştiği açıklandı. Partinin seçim finansmanı kurallarını ihlal edip etmediği inceleniyor.

Bardella, yapılan aramaların, partinin sözde “sürekli bağışçılarını” hedef aldığını iddia etti. Bankacılık mesleğini yasa dışı şekilde icra edenlerin genellikle RN’ye destek veren yaşlı ve dürüst insanlar olduğunu savundu.

Avrupa Birliği Kamu Savcılığı Ofisi (EPPO), RN’nin Avrupa Parlamentosu’nda üyesi olduğu Kimlik ve Demokrasi grubuyla ilişkili yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını doğruladı. Marine Le Pen ise 2004-2017 yılları arasındaki AP milletvekilliği döneminde parlamentonun fonlarını kötüye kullandığı gerekçesiyle suçlu bulunmuştu.

Related Posts

İBB’den skandal karar: CHP’li meclis üyelerinin kararıyla Arnavutköy’deki doğal göl “hafriyat döküm alanı” ilan edildi

İstanbul’un akciğerleri olarak kabul edilen kuzey bölgelerinden Arnavutköy, son günlerde tartışmalı bir kararla gündemde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla alınan kararla, ilçede bulunan doğal bir göl …

Bahçeli’nin ardından Erdoğan’dan da “İmamoğlu davası TRT’de yayınlansın” talebine yeşil ışık!

Bahçeli’nin ardından Erdoğan’dan da “İmamoğlu davası TRT’de yayınlansın” talebine yeşil ışık!

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.

Son dakika… Erdoğan’dan ‘süreç’ mesajı: ‘Önümüzdeki günlerde olumlu haberler alacağız’

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İtalya’da yangın yerleşim yerlerine yaklaştı: Sardinya Adası’nda tahliye

İtalya’nın Sardinya Adası’nın kuzeyinde çıkan yangın sonucu 20 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

MİT Başkanı Kalın’dan Bağdat’ta kritik temaslar

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kalın, dün ikili temaslarda bulunmak üzere Bağdat’a gitti.