LG, OLED stratejisi ile gelirlerini artırdı!

LG Display, OLED Stratejisi ile Faaliyet Karını Artırdı

LG Display, 2025 yılının ilk çeyreğinde üst üste ikinci kez faaliyet karı açıkladı. Şirket, OLED dönüşüm sürecine hız vererek gelirlerini artırdı ve operasyonel verimliliğini yükseltti. Açıklanan finansal verilere göre, LG Display ilk çeyrekte 33,5 milyar won (yaklaşık 23 milyon dolar) faaliyet karı elde etti.

LG, OLED Stratejisi ile Gelirlerini Yükseltti

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla şirketin gelirlerinde yüzde 15’lik bir artış yaşandı. Bu büyümeye TV, IT ve mobil cihazlara yönelik OLED panel sevkiyatlarındaki artış ile döviz kurlarındaki değişimler etkili oldu. OLED ürünlerin toplam gelirdeki payı yüzde 55’e ulaşarak, firmanın stratejik dönüşüm sürecinin sonuç verdiğini gösterdi.

Ayrıca LG Display, geçen yılın aynı dönemine göre faaliyet kârında yaklaşık 500 milyar won’luk bir iyileşme sağladı.

Şirketin gelir dağılımına bakıldığında; TV panellerinin toplam gelirlerin yüzde 22’sini, IT cihazlarına yönelik panellerin yüzde 35’ini, mobil ve diğer cihazlara yönelik ürünlerin yüzde 34’ünü oluşturduğu görülüyor.

LG Display, küçük ve orta boy OLED segmentindeki rekabet gücünü artırmayı sürdürüyor. Özellikle IT cihazları tarafında, Tandem OLED teknolojisine odaklanarak bu alandaki liderliğini daha da sağlamlaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca Guangzhou’daki büyük ölçekli LCD fabrikasının elden çıkarılmasıyla birlikte OLED üretim kapasitesi yükseltilecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce LG’nin son dönemde izlediği strateji doğru mu? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

TSMC, 1.4 nm Üretim Sürecini Duyurdu!

TSMC, yeni 1.4 nm üretim süreci için hazırlıklara başladı. Bu teknolojinin, performans tarafında fark yaratması bekleniyor.

Related Posts

Hindistan’da yeni bir canlı keşfettiler, verdikleri isimle gönülleri fethettiler!

Hindistan’da yeni bir canlı türü keşfeden araştırmacılar, bu keşfi bölgenin kadim halkı olan Warli kabilesine adadı.

Nintendo’dan aşırı sıcaklar için uyarı geldi

Nintendo çok sıcak havalarda konsolları kullanmamayı önerdi.

BYD’nin yeni modelinin fiyatı 422 bin lira olacak!

BYD, Yuan Up modelinde fiyatları yüzde 25 indirerek 422 bin liradan başlayan yeni, daha uygun fiyatlı varyantını tanıttı.

PlayStation’da Xbox oyunları etkisi

Microsoft’un Xbox oyunlarını diğer platformlara açması oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanmıştı. PlayStation tarafında ise işler Microsoft’un yararına oldu.

WhatsApp’ta reklam dönemi başlıyor

WhatsApp’ta reklam dönemi başlıyor

Instagram’a yeni gelecek özellik sızdı! El bile sürmeden kullanılacak

Instagram’ın test aşamasında olan yeni özelliği sızdı. Yeni getirecek özellikte elinizi sürmeden uygulamada saatlerce video izleyebileceksiniz.