Mansur Yavaş iktidara sert çıktı: Anket sonuçlarını paylaştı

Keçiören Belediyesi, 23 Nisan Haftasında 23 Yeni Açılış Töreni Düzenledi

Keçiören Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında “23 Nisan Haftasında 23 Yeni Açılış Töreni” gerçekleştirdi.

Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Aylin Nazlıaka, Grup Başkanvekili Murat Emir, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Semra Dinçer ve Adnan Beker, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol katıldı.

“Hizmet Etmekten Asla Geri Durmayız”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iktidarın muhalefete baskısını eleştirerek CHP’li belediyelerin halkın memnuniyetini göz önünde bulundurarak hizmet verdiğini vurguladı.

Yavaş, şunları kaydetti:

”Sessiz kalmış, siyasetten uzak durmuş gençler, haklarını aramak için sokağa çıktılar, anayasal haklarını kullandılar. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği gençler zaten böyle olmalıydı.

Mesut Başkan’ın devraldığında 1.5 milyardan fazla borcu vardı ve CHP’li belediyelerin vergi ve sigorta borçları gündeme geldi. Geçmişten kalan bu borç, CHP’li Mesut Başkan’ın mı yoksa eski dönemin mi? Yenilerin hizmet yapmasını engellemek ve itibarsızlaştırmak için bu borçları ödedik. Bizler, halka doğru bir şekilde hizmet ettiğimiz sürece ne olursa olsun devam edeceğiz.

Türkiye genelinde 420’den fazla belediyemiz halkın memnuniyetini artırmak adına çalışırken, bazıları rahatsız oldu. 11 büyükşehir belediyesi olduğunu bilmelerine rağmen belediye sayısını artırdılar. Amacımız CHP’li belediyelerin yönettiği yerlerdeki memnuniyeti artırmak. Iktidara giden yolun bu belediyelerden geçtiğini görünce engel olmaya çalıştılar.”

“Halk Cezalandırdı”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 1994 yılından sonra İstanbul Belediye Başkanı olduğunda da meclis çoğunluğuna sahip olmadıklarını hatırlattı. Geçen dönemde yaşadıkları zorluklara rağmen halkın tercihine saygı gösterdiklerini ve halkın kararına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Yavaş, hukukun temel ilkelerine aykırı davranıldığına dikkat çekerek, Belediye Başkanlarının dokunulmazlığının olmadığını ancak suç işleyenlerin yargılanması gerektiğini ifade etti.

”Ekrem İmamoğlu ve diğer seçilmiş belediye başkanlarının derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Yargılanmalılar ancak yargı kararı olmadan tutuklanmaları doğru değil. Halkın haklarını savunanları tutuklamak suçtur. Ümit Özdağ’a 1 yıl 7 ay ceza isteniyor. Bunu göz önüne aldığınızda, zaman yatmış oluyor. Bu nasıl bir yargı anlayışıdır?”

Related Posts

İmamoğlu’nun avukatının avukatı adli kontrolle serbest

Cezaevindeki Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Belediye, Andy Warhol’un eserini “yanlışlıkla” çöpe atmış

Hollanda’daki Maashorst Belediyesi, aralarında Kraliçe Beatrix’in tasvir edildiği bir eserin de olduğu 46 sanat eserinin kazara atıldığını açıkladı.

Beyin ameliyatı hayatını değiştirdi: Birden Türkçe’yi unuttu

Konya’da beyninin sol tarafına pıhtı atan 67 yaşındaki Rahmi Kandemir, ameliyat sonrası Türkçe’yi unuttu. Danca konuşmaya başlayan yaşlı adam, literatürde nadir görülen vakalardan biri olarak değerlendiriliyor.

Osmaniye’de sağanak yağış | Yıldırım orman yangını çıkardı

Osmaniye’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok noktada su birikintileri oluştu, sürücüler ve yayalar yollarda ilerlemekte zorlandı. Amanos Dağları eteklerindeki Park Orman mevkisinde yıldırım düşmesi sonucu ormanda küçük çaplı bir yangın çıktı.

Hindistan ve Pakistan güçlerinden karşılıklı ateş: Keşmir’de neler oluyor?

Cammu Keşmir’de 26 kişinin ölümüne sebep olan saldırının ardından Hindistan ve Pakistan güçleri arasında küçük çaplı bir çatışma yaşandığı belirtildi.

ABD’de “Altın Kubbe” hazırlığı: 27 milyar dolarlık yatırım yapılacak

Cumhuriyetçiler 2025 savunmaya 150 milyar dolar daha ayrılmasını, bunun 27 milyarlık kısmının “Altın Kubbe”ye harcanmasını öngören bir tasarı hazırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir