Mersin’de Roma ve Bizans dönemlerine ait 70 sikke ele geçirildi

Mersin’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu!

Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Yenişehir ilçesinde tarihi eser satmak için alıcı aradığı iddia edilen şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Zanlının kimliği tespit edildikten sonra yapılan operasyonda, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu düşünülen 70 sikke ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlı, jandarma tarafından işlemleri için karakola götürüldü.

Ele geçirilen antik sikkeler ise Mersin Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Related Posts

Ukrayna ve Rusya heyetleri İstanbul’da: Barış için ikinci görüşme

İstanbul’da yapılacak ikinci doğrudan barış görüşmesi öncesinde Ukrayna ve Rusya sahada sertleşirken, tarafların masaya oturacağı saatlerde hâlâ ortak bir zemin yok. Ne ateşkes var ne de karşılıklı kabul görmüş bir taslak. Taraflar pozisyonlarını koruyor, beklentiler düşüyor.

Prof. Dr. Görür’den ‘stres alanındaki değişim’e vurgu yaptı, ‘Endişe verici’ dedi.

Bingöl’de meydana gelen 4,4’lük depremin ardından açıklamada bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Konum itibariyle endişe verici” değerlendirmesinde bulundu. Görür, depremin çevre faylar üzerindeki stres alanının değişimini etkileyebileceğini de sözlerine ekledi.

İktidar medyasının Bakan Şimşek’le kavgası sürüyor

İktidar medyası Yeni Şafak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını manşetten hedef almaya devam ediyor.

Fransa’da pek çok açık alanda sigara içmek yasaklanıyor

Fransa’da pek çok açık alanda sigara içmek yasaklanıyor

Yaya geçidinde araç yayaya çarptı: Kaza anı kamerada

Zonguldak’ta yaya geçidinde otomobilin çarptığı 1 kişi yaralandı.

CHP’li Sarıbal’dan Kuraklık ve Sulama Krizi Uyarısı

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuraklık tehdidi ve tarımsal sulama krizine dair yaptığı açıklamada, hükümeti plansızlıkla suçladı. Tarımda halen salma sulama yönteminin yaygın olduğunu belirten Sarıbal, çiftçinin kuru tarıma yönlendirilmesine rağmen gelir kaybı desteği ve alternatif ürün planlaması yapılmadığını vurguladı.