Osmaniye’den başlayıp Kahramanmaraş’a kadar uzanan 1200 rakımındaki Amanos Dağları’nda yer alan Dumanlı Yaylası, Osmaniye’nin Düziçi ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzakla aralıktadır.
Halk ortasında Işık dağı yahut Gavur Dağı ismiyle da bilinen Amanos Dağı, doğal hoşlukları ve yürüyüş parkurlarıyla sonbaharda vatandaşların uğrak yerleri ortasındaki listenin başında yer alıyor.
Doğaseverlerin uğrak yeri haline geldi
Sonbaharın tam manasıyla kendini hissettirmesi ile bir arada bölgede var olan bitki örtüsü; yeşil, kahverengi, sarı ve kırmızı tonlarına büründü.
Yürüyüş tutkunlarına ve fotoğraf sanatkarlarına görsel şölen sunan yayla, yavaş yavaş etraf vilayetlerde tanınırlığı arttı ve seyahat kulüpleri aracılığıyla ziyaretçilerine kartpostal içerisinde dolaşıyormuş üzere anlar yaşatmaya başladı.
Dumanlı Yaylası görünümü drone ile görüntülendi
Drone ile çekilen imgeler adeta bir ressamın elinden çıkmış tablolara benziyor.
İHA’nın haberine nazaran, doğasever vatandaşlar ve amatör fotoğrafçıların da sıkça ziyaret ettiği yayladaki sonbahar hoşlukları, drone ile havadan görüntülendi.