Paraları bizde servet ama sokakları aç çocuklarla dolu

Çocukların Yaşadığı Acı Gerçekler Ortaya Çıktı: De Souza Raporu

İngiltere Çocuk Komiseri Rachel de Souza tarafından hazırlanan rapor, çocukların içinde bulunduğu koşulları değerlendirdi ve Charles Dickens’ın sefalet dolu romanlarıyla benzerlikler taşıdığını ortaya koydu.

Çocuklar Soğuk Evlerde Aç ve Umutsuz

Rapora göre, pek çok çocuk nemli, küflü ve kemirgenlerle dolu evlerde yaşamakta, ısınma imkanlarından yoksun kalmakta ve mahremiyetlerini koruyamamaktadır. Bazı çocuklar evlerinde yemek yiyecek bir masa bile bulunmadığını, yataklarının dar alanlara sıkıştığını ve okula ulaşmak için kilometrelerce yürümek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

De Souza, çocukların sadece ebeveynlerinin geçim sıkıntılarını gözlemlemediklerini, aynı zamanda yoksulluğun doğrudan etkisi altında olduklarını belirtti. Komiser, “Zengin bir ülke olan İngiltere’de hiçbir çocuğun geleceğinin ailelerinin maddi durumuna bağlı olmaması gerektiğini” vurguladı. Ayrıca, çocukların artık yoksulluğu normalleştirdiğini ve temel ihtiyaçların eksikliğini normal karşıladıklarını ifade etti.

Her Alanda Eşitsizlik!

Rapor, çocukların karşı karşıya olduğu sorunları detaylı bir şekilde sıraladı:

  • Gıda güvencesizliği,
  • Kalitesiz ve sağlıksız konut koşulları,
  • Sağlık hizmetlerine eşitsiz erişim,
  • Devlet yardımlarına ulaşımda bürokratik engeller,
  • Güvenli ve düzenli ulaşımdan yoksunluk.

Ayrıca, sürekli adres değiştiren ailelerin çocuklarının eğitim hayatlarının olumsuz etkilendiği ve bu durumun psikolojik sonuçlarının göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

“Her Kademe İçin Reform Gerekli”

De Souza, yalnızca sosyal yardımlarla değil, tüm kamusal hizmetlerle temas eden çocukların yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti. Hükümete sunduğu kapsamlı öneriler arasında şunlar öne çıktı:

  • Tüm çocuk yardımlarının yıllık enflasyona göre artırılması,
  • “İki çocuk” yardım sınırının kaldırılması,
  • Tüm okul çağındaki çocuklara ücretsiz toplu taşıma hakkı verilmesi,
  • Düşük gelirli ailelere konut sağlanmasında öncelik tanınması,
  • Devlet okullarında sunulan yemek kalitesinin yükseltilmesi.

Related Posts

Kilitli kapı can aldı: Beşinci kattan zemine çakıldı

Tekirdağ’da Kadir Can Yankovan, balkonda kapalı kaldıktan sonra yan pencereden evine girmeye çalışırken 5. kattan beton zemine düşerek hayatını kaybetti.

Bodrum’a 2482 Turist Taşıyan Kruvaziyerler Geldi

Marella Discovery 2 ve Silver Muse kruvaziyerleri, Bodrum’a 2482 yolcu getirdi. Turistler şehrin keyfini sürdü.

79 Yaşındaki Hasta Helikopterle Van’a Sevk Edildi

Bahçesaray’da akciğer ödemi olan 79 yaşındaki hasta, ambulans helikopterle Van’a götürüldü.

Temmuz ayının son anketinden Erdoğan’a kötü haber

HBS Araştırma 16-19 Temmuz tarihleri arasında yaptığı Cumhurbaşkanlığı seçim anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Orman yangınları paylaşımlarına soruşturma! Bakan Yerlikaya açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurdun dört bir yanında çıkan orman yangınlarına ilişkin sosyal medyada yapılan provokatif paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Korkunç olay: Ormanda Rusça notlu ceset bulundu

Sarıyer’de yol kenarındaki ormanlık alanda başına siyah çöp poşeti geçirilmiş ve bantlanmış 25 yaşlarında erkek cesedi bulundu. Cesedin yanında Rusça not olması da dikkat çekti.