Putin: “Ukrayna, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırıyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Ukrayna Avrupa’yı Cezalandırıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Rus doğal gazının sevkiyatına ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırdığını belirtti. Putin, Leningrad bölgesinde düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Putin, Ukrayna aracılığıyla Rus doğal gazının Avrupa’ya sevkiyatına değinerek, “Onlar anlaşmayı uzatmayacaklarını açıkladı. Bunu yapmayacaklarsa, yapmasınlar. Avrupa’nın kendilerine uzattığı kolu kesiyorlar. Avrupa’nın desteği olmadan bırakın savaşmayı, Ukrayna var olamaz. Onlar, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak, Avrupa’yı cezalandırıyorlar” şeklinde konuştu.

Gaz sevkiyatının durması durumunda gaz fiyatlarının artabileceğini belirten Putin, Rus gazının Ukrayna üzerinden sevkiyatına ilişkin anlaşmanın 31 Aralık’ta sona ereceğine işaret ederek, “Anlaşmanın 3-4 gün içinde sağlanması mümkün değil” ifadesini kullandı.

Putin ayrıca, Avrupa’ya Rus doğal gazını Polonya üzerinden de tedarik etmeye hazır olduklarını ve bunu hızlı bir şekilde yapabileceklerini söyledi.

“Ukrayna ile Müzakereler için Slovakya Uygun Yer”

Slovakya Başbakanı Robert Fico ile Moskova’da bir araya geldiğini hatırlatan Putin, Fico’nun Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduğunu vurguladı. Fico’nun Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin Slovakya’da yapılması önerisini değerlendiren Putin, Ukrayna’nın Rus topraklarına Batı yapımı uzun menzilli silahlarla saldırılarına karşılık verdiklerine dikkat çekti.

Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden’ın Ukrayna’nın NATO’ya dahil olmasını ertelemeye yönelik açıklamalarını da değerlendirdi. Gelecek yıl da Ukrayna’da sürdürdükleri “özel askeri operasyonun” hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?


Related Posts

Samsun’da akaryakıt istasyonunun üstüne kaya düştü

Samsun’da meydana gelen heyelanda bir akaryakıt istasyonunun üzerine kaya düştü. Faciada, 1 kişi yaralanırken toprak altında kalanların olduğu bildirildi.

Grönland Başbakanı Nielsen: Asla satın alınacak bir “mülk parçası” olmayacağız

Grönland Başbakanı Nielsen, adanın asla satın alınacak bir “mülk parçası” olmayacağını söyledi.

Tokat’ta aşırı yağış sele neden oldu

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu.

Aydın’da trafik kazası: Bir can kaybı

Aydın’da meydana gelen trafik kazasında devrilen otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Samsun’da uyuşturucu operasyonu

Samsun’un İlkadım, Atakum ve Havza ilçelerinde uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

25 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 25 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir