Samsun Devlet Opera ve Balesi, ‘Peter ve Kurt’ ile Sanatseverlerle Buluşuyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Çocukları Sergey Prokofiev’in “Peter ve Kurt”u ile Buluşturuyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Rus besteci Sergey Prokofiev’in çocuklar için bestelediği senfonik masal “Peter ve Kurt”u sanatseverlerle buluşturacak.

Uyanıklık, cesaret ve beceriklilik gibi istenen erdemleri ele alan eser, Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Sahnesi’nde 19 Nisan Cumartesi günü saat 15.00 ve 19.00’da gerçekleşecek prömiyeriyle izleyicilerle buluşacak.

20. yüzyılın en önemli bestecilerinden biri olan Rus besteci Sergey Prokofiev’in eseri, SAMDOB Sanat Danışmanı Cenk Bıyık’ın anlatıcılığında orkestra şefi Patrick David Murray’ın yönetiminde sahnelenecek.

Her bir karakter enstrümanlarla hayat buluyor

Cenk Bıyık, eserin 1936 yılında yazıldığını ve senfonik bir masal olduğunu belirtti. Hikayenin, Peter ve dedesinin bir Rus köyünde yaşadığı ve Peter’in ormanda sevimli arkadaşlarıyla yaşadığı maceraları konu aldığını anlattı.

Cenk Bıyık, “Peter ve Kurt”un 89 yıl içinde değişmeyen bir hikaye olduğunu ve eserin aslında herkesin ilgisini çekeceğini dile getirdi. “Peter ve Kurt”un müzik dolu dünyasını deneyimlemek için herkesi 19 Nisan’daki sahneye davet etti.

55 kişilik kadrosuyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak olan eserin başkemancısı Gözde Yardımlı, ışık tasarımını Erdem Kuzaytepe ve video projeksiyonunu ise Murat Turgut üstleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Erkut Kargın – Kültür Sanat

Related Posts

Sabah: Metin Arolat’ın kanında etil alkol ve uyuşturucu madde tespit edildi

Sabah: Metin Arolat’ın kanında etil alkol ve uyuşturucu madde tespit edildi

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Ev Hanımlarına emeklilik 2025 başvuru ne zaman, şartları neler belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce ev hanımlarına emeklilik hakkıyla ilgili düzenleme yapacaklarını müjdelemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce ev hanımlarına emeklilik konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Işıkhan’dan ev hanımlarına emeklilik ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Peki, ev hanımlarına emeklilik çıktı mı, ne zaman çıkacak? Ev Hanımlarına emeklilik 2025 başvuru ne zaman, şartları neler belli oldu mu? İşte, ev hanımlarına emeklilik müjdesi yeni gelişmeler…

Antalya’dan Dünyaya: Türk gitar girişimi Shark, global pazara açılıyor

Antalya’dan Dünyaya: Türk gitar girişimi Shark, global pazara açılıyor

Japonya’nın ilk “Türk çayı demleme ustası” Yumika Arita, Rize’de çay demledi

Japonya’nın ilk “Türk çayı demleme ustası” Yumika Arita, Rize’de çay demledi

Akran zorbalığında artış; uzmanlara göre çözüm eğitimde, cezada değil

“Sert cezalar ters etki yaratabilir ve eğitimden kopmalara neden olabilir”

Bakan Tekin, öğrencilerle bisiklet etkinliğinde buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul programı kapsamında Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulda öğrencilere yönelik çeşitli eğitim etkinliklerine katıldı ve öğretmenlerle sohbet etti.