Sendikalar günlük en az bin 800 TL istemişti: Bakan Işıkhan’dan toplu iş sözleşmesi açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Devam Ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı için 600 bin kamu çalışanını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine değindi.

Karayolları, demiryolları, elektrik santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastaneler gibi çeşitli kamu kurumlarında görev yapan işçileri kapsayan görüşmelerde, taraflar taleplerini karşılıklı olarak iletti ve müzakereler devam ediyor.

İşçilerin Talepleri Neler?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ortak taleplerini iletti. İşçi kesimini temsil eden bu konfederasyonlar, günlük en düşük ücretin 1.800 TL’ye yükseltilmesi, yılın ilk 6 ayı için yüzde 50, ikinci 6 ayı için yüzde 25 zam yapılması ve yüzde 10 refah payı talep etmişti.

İşveren tarafında ise Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) taleplerin mali etkisini değerlendiriyor. TÜHİS’in çalışmasını tamamlamasının ardından ilk resmi karşı teklifini sunması bekleniyor.

Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde sürece dair ekonomiye değerlendirmelerde bulundu. Işıkhan, “TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’ten teklifler geldi, şu anda detaylı biçimde değerlendiriyoruz. En kısa sürede ortak bir noktada buluşacağız. Görüşmelerin uzun sürmeyeceğini düşünmüyorum” dedi.

Related Posts

İnşaat maliyet endeksi arttı

İnşaat maliyet endeksi yıllık %22,40 arttı, aylık %0,88 arttı.

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı