SPK iki şirketin ilk halka arzını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu, Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ ile Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin İlk Halka Arzına Onay Verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ ile Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin ilk halka arzına onay verdi. SPK’nın bültenine göre, Kurul HUB Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 210 milyon lira, Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 900 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımını onayladı. Ayrıca, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin 4 milyar 320 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu da onayladı.

  • Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ’nin 10 milyar lira
  • Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 1 milyar lira
  • Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi AŞ’nin 8 milyar lira
  • Borlease Otomotiv AŞ’nin 2 milyar lira
  • Şekerbank TAŞ’nin 2,5 milyar lira

gibi birçok başvurunun yanı sıra, Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ’nin pay başına 125 lira, Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin pay başına 15 lira tutarındaki ilk halka arzına da izin verildi.

İdari Para Cezaları

Sermaye Piyasası Kurulu, çeşitli kuruluşlara da idari para cezaları verdi. Bu cezalar arasında İnfo Yatırım Menkul Değerler AŞ’ye 155 bin 567 lira, BCC Yatırım ve Danışmanlık AŞ’ye 3 milyon 81 bin 378,30 lira gibi farklı tutarlarda cezalar da yer aldı.

Öte yandan, SPK’nın aldığı kararlara göre, Türkcell İletişim Hizmetleri AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde de çeşitli idari para cezaları uygulandı. Bu çerçevede, UBS AG London Branch’e 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezası verildi.

Suç Duyuruları

Sermaye Piyasası Kurulu, Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ pay piyasasında ve diğer işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında suç duyurularında bulundu. Cumhuriyet başsavcılığına yapılan başvuruların yanı sıra, belirli kişilere borsa ve diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirildi.

Ayrıca SPK, Yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptığı belirlenen 25 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli işlemleri yapmaya karar verdi. Ayrıntılar için haberin aslına bakabilirsiniz.

Related Posts

Yurtdışına çıkarken bir masraf daha! BTK tamamını kaldırdı

BTK, yurt dışı kaynaklı sekiz eSIM sağlayıcısına erişimi engelledi. Erişim engeli getirilmesiyle vatandaşlar yerli operatörlere mecbur bırakılacak.

İnşaat maliyet endeksi arttı

İnşaat maliyet endeksi yıllık %22,40 arttı, aylık %0,88 arttı.

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.