Suriye’de Özgürlükle Gelen Sevgililer Günü Kutlaması

Suriye’de halk, devrik rejimin düşüşünün ardından ilk Sevgililer Günü’nü kutladı.

Ülke genelinde, Sevgililer Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenirken, başkent Şam’da mağazalar kırmızı güller, balonlar ve hediyelerle süslendi.

Aileler ve çiftler, yıllarca süren baskının ardından meydanlarda, kafelerde ve halka açık alanlarda bir araya geldi.

Kutlamalara katılan Suriyeliler, geçmişte baskı altında olduklarını belirterek, sevginin artık özgürlüğün ve değişimin simgesi haline geldiğini anlattı.

Şam’da çiçekçi dükkanı işleten Arafat Tahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devrik rejim sonrası daha rahat çalışabildiklerini ve ticaret yollarının açıldığını dile getirdi.

Şam’da artık daha özgürce çalıştıklarını belirten Tahan, “Bu yıl Sevgililer Günü’nde işler çok iyiydi. Sevgililer Günü’nde güzel bir iş yaptık, umarım durum daha da iyi olur ve her şey daha güzel hale gelir. Sevgililer Günü’nde iyi bir hayat yaşayalım ve dünyanın en iyi ülkesi olalım.” ifadesini kullandı.

Sevdiği kişiye çiçek alan Dr. Mudar Gazavi ise bu yıl Sevgililer Günü’nü kutladıklarını, çünkü mutluluklarını tamamlamak istediklerini söyledi.

“Artık herkes sevgilisine veya eşine hediye alabiliyor.” diyen Gazavi, gelecekte ülkenin daha iyi hale geleceğini ifade etti.

Related Posts

Hakem Heyeti kararı sonrası Memur-Sen’den açıklama

Yaklaşık 6 buçuk milyon memur ve memur emeklisinin zam oranlarının ve sosyal haklarının belirlendiği 8. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında süren zam pazarlığında önemli bir gelişme yaşandı. İktidarın ikinci teklifini “müzakere dahi edilemez” bulurak …

Cevdet Yılmaz’dan ikinci çeyrek işsizlik rakamları değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İşgücü İstatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Memurlar iş bıraktı: Bazı şehirlerde tren seferleri durdu

Hükümetin yaptığı teklifleri reddeden memur sendikaları bugün greve gitti. TCDD seferleri bazı illerde durdu.

Şap Hastalığına Dair Açıklamalar

Veteriner Hekimler Odası Başkanı, şap hastalığına yakalanan hayvanların kesilmesinin sakıncasız olduğunu belirtti.

Bakanlık “boğulma riski taşıyor” dedi: Bu ürün raflardan toplatılıyor!

Bakanlık “boğulma riski taşıyor” dedi: Bu ürün raflardan toplatılıyor!

Eğitime harcananın çok üstünde, sağlık harcamalarının ise iki katı: AKP, faizi uçurdu

Faize karşı olduğunu dile getiren AKP iktidarında, bütçe içerisindeki faiz giderlerinin payı adeta zirve yaptı. Eğitim ve sağlık hizmetlerinin bütçe içerisindeki payı düşerken, faiz giderleri ise hızla artıyor.