Suriye’deki Gelişmeler ve Türkiye’ye Etkileri Paneli Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi ERÜ Stratejik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi ERUSAM’dan Suriye’deki Gelişmeler ve Türkiye’ye Etkileri Konulu Panel Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Stratejik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi (ERUSAM) tarafından “Suriye’deki gelişmeler ve Türkiye’ye Etkileri” konulu panel düzenlendi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Oktay Musa Kayırga, İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, ERUSAM Müdürü Doç. Dr. Can Deveci ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun; “Çevremize hassasiyet göstermek, yabancı kalmamak ve sınırlarımızın ötesinde de oluşacak gelişmeleri tabiki takip etmek durumundayız. Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezimiz her daim çeşitli programlar vesilesiyle sizleri bilgilendirmeye gayret ediyor. Öğrencilik yıllarını ele aldığınız zaman sadece derslerin anlatıldığı, sınavların yapıldığı bir düzen olarak görmemek gerekiyor. Kendinizi sosyal yönüyle de bilgi anlamında da donanımlı olarak hayata hazırlamanız son derece önemlidir” dedi.

ERUSAM Müdürü Doç. Dr. Can Deveci ise konuşmasında toplantıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış Konuşmalarının ardından panele geçildi.

Panelde konuşan Milli Savunma Üniversitesi Alparslan Savunma Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Şen, Suriye’de yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çekerek; “Ekonominin yeniden ayağa kaldırılması için çok ciddi bir paraya ihtiyaç var” dedi.

Güvenlik Risk Analiz Merkezi Direktörü Prof. Dr. Serhat Erkmen de konuşmasında, “Her iç savaştan sonra bir ülkenin toparlanması çok kolay bir şey değildir. Çok çabuk beklentiye katılmamak gerekir. Temkinli bir iyimserliği korumak, kötüye de hazır olmak gerekir” diye konuştu.

TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Demir ise konuşmasında; “Suriye’de 12 yıllık bir iç savaş sürecinde bugün ortaya çıkan yeni bir jeopolitik durum var” dedi.

Konuşmaların ardından panelistlere Rektör Prof. Dr. Fatih Altun tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Panel, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. – KAYSERİ

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Tanıdık tatların şehri Atina’nın zamansız cazibesi

Tarihi, kültürü, enerjisi ve lezzetleriyle insanın ruhunu besleyen bir kent. Büyüleyici Atina Akropolü’nden modern sanat galerilerine, lüks otellerden yerel lezzet duraklarına kadar Atina her adımda insanı derinden etkileyen, sürükleyici bir hikâye anlatıyor.

BAYRAMDA || YARIN || TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? ? 6 Haziran Cuma Kurban Bayramı birinci günü Ankara, İzmir ve İstanbul’da toplu taşıma (Otobüs, tramvay, metro, metrobüs, Marmaray, vapur) bedava mı? Açıklama geldi! İşte detaylar

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi, bedava mı? 2025 Kurban Bayramı ilk günü yani 6 Haziran Cuma günü Ankara, İzmir ve İstanbul’da dışarıda planı olacaklar merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Özellikle de “Bayramda vapur, tramvay, metro, metrobüs, Marmaray ve otobüsler bedava mı?” sorusunun cevabı en çok merak edilenler arasında ilk sırlarda yer alıyor. Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu taşıma araçları ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı toplu taşıma araçlarının bayramda bedava yani ücretsiz olup olmayacağı belli oldu. Peki, bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı ile ilgili detaylar…

AGS geç başvuru tarihi 2025: AGS başvuruları ne zaman bitiyor, başvuru ücreti ne kadar? AGS sınav tarihi ve saatleri

20 Mayıs’ta başvuruları sona eren AGS geç başvuru tarihi merak ediliyor. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2025-MEB-AGS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Peki, AGS başvuruları ne zaman bitiyor, başvuru ücreti ne kadar? İşte, AGS geç başvuru tarihi 2025 ve saatleri

SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ 25 MAYIS – BUGÜN | Kütahya ve Kahramanmaraş’ta deprem! Az önce deprem mi oldu? Son deprem ne zaman, nerede, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler 25 Mayıs listesi en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Son olarak saat 09.28’de Andırın Kahramanmaraş’ta 2.3 büyüklüğünde ve saat 10.12’de Kütahya Simav’da 2.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremler sonrasında ise gözler “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabına çevrildi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı…

Ünlü müzisyen Daniel Williams, uçak kazasında hayatını kaybetti

Ünlü müzisyen Daniel Williams, uçak kazasında hayatını kaybetti

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA 23 MAYIS 2025? | Diyanet cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu! Cuma namazı kaçta kılınacak, kaç rekat, nasıl kılınır? Cuma namazı ne kadar sürer?

Cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il Diyanet namaz vakitleri ile yayınlandı. Haftalık namaz saatlerini paylaşan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın namazvakitleri.diyanet.gov.tr internet adresinden cuma namazı saat kaçta? sorusu yanıt buldu. Bu hafta ‘Sadakat ve Teslimiyetin Nişanesi, Kurban’ konulu cuma hutbesinin okunmasının ardından vatandaşlar yaşadıkları ilin cuma namazı vakitlerine göre camilerde saf tutacaklar. 23 Mayıs cuma namazı saatini vatandaşlar Diyanet namaz saatleri üzerinden yada hurriyet.com.tr üzerinden öğrenebilecekler. Cuma namazı, akıllı, buluğ çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim Müslüman erkeklere farz kılınmıştır. Peki, cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır? 23 Mayıs Cuma namazı kaçta kılınacak, ne kadar sürer? İl il 2025 cuma namazı vakitlerini haberimizden yada aşağıdaki Diyanet ekranından öğrenebilirsiniz… İşte, 23 Mayıs 2025 cuma namazı saati öğrenme ekranı ve kılınışı hakkında ayrıntılı bilgiler.