Ticaret Bakanlığı’nın denetimlerinde 6,8 milyar TL ek tahakkuk

Ticaret Bakanlığı Geçtiğimiz Yıl 6.8 Milyar Liralık Ek Tahakkuk ve Ceza Düzenledi

Ticaret Bakanlığı, geçen yıl, yapılan denetimler sonucunda 1,5 milyar lira ve ikincil kontrol denetimleri neticesinde de 5,3 milyar lira olmak üzere toplamda 6,8 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı aldığını duyurdu.

Yazılı açıklamada, gerçekleştirilen inceleme ve denetim faaliyetleri kapsamında, işlemler sonradan kontrol edilirken eşyanın tesliminden sonra gümrük beyannamelerinin ikincil kontrolünün 2024’te de devam ettiği belirtildi.

Bakanlık, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ileri analitik tekniklerin kullanıldığı ve bu sayede yüz binlerce firma ve milyonlarca beyanname arasından riskli olanların ayrıştırıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu kapsamda 2024 yılında toplam 250 firma, Bakanlık müfettişleri tarafından sonradan kontrol denetimine tabi tutulmuş ve yaklaşık 1,5 milyar lira tutarında ek tahakkuk ve ceza kararı alınmıştır. Gümrük beyannamelerinin ikincil kontrolünde ise 6 bin 133 firma tarafından tescil edilen 20 bin 378 adet gümrük beyannamesi için yaklaşık 5,3 milyar lira tutarında ek tahakkuk ve ceza kararı uygulanmıştır.”

Toplamda 6,8 milyar lira olan ek tahakkuk ve ceza tutarının 2023’e göre yüzde 94 arttığı vurgulanan açıklamada, bu yıl da haksız kazanç sağlayan firmaların tespit edilerek devletin gelir kaybının önüne geçileceği belirtildi. Bu inceleme ve denetim faaliyetlerinin devam edeceği vurgulandı.

Related Posts

CHP’li Karatepe: Sanayi çarkları durdu, Türkiye üretmeden büyüyemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, sanayi üretiminin durağanlaştığını belirterek, “Türkiye ekonomisi üretmeden büyüyemez. Mevcut yönetim, yapısal sorunları iletişim stratejileriyle örtmeye çalışıyor. Oysa veriler çok net: Sanayi üretimi çöküyor, üretim olmadan hiçbir söylem sürdürülemez” dedi.

Musul’da TIR krizi: Anlaşma imzalanmasına rağmen ticaret yavaşlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak’ın TIR Sözleşmesi’ni uygulamaya koymasına rağmen sınırda mühürlenen Türk araçlarının Musul’da tekrar kontrole tabi tutulduğunu belirterek, bu uygulamanın ticaret akışını yavaşlattığını ve gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir